• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Diyarbakır'da Matematik Atölyesi kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocuk Destek Merkezi, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda Matematik Yaşam ve Akıl Oyunları Atölyesi'ni açmaya hazırlanıyor. Atölye ile ilgili çalışmalarını tamamlayan ve Eylül ayı itibariyle okulların açılmasıyla birlikte hizmete girecek olan atölyeden tüm öğrencilerin faydalanabileceği ifade edildi.

Atölye ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Destek Merkezi Matematik Eğitmeni Cumali Odabaşı, merkeze gelen çocukların birçoğunda matematik dersiyle ilgili çok ciddi sıkıntıların yaşadığını belirterek, matematiğin çocukların dünyasında fobi haline dönüştüğünü fark ettiklerini söyledi.

Çocukların iç dünyasında korkuya dönüşen ve olumsuzluk öğesi taşıyan matematik algısını olumlu yöne çevirmek adına akıl oyunlarıyla atölyelerini güçlendirdiklerini ifade eden Odabaşı, Matematik Yaşam ve Akıl Oyunları Atölyesinden sadece çocukların değil herkesin faydalanabileceğini, isteyen herkesin gelip atölyelerini ziyaret edip gezebileceklerini söyledi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir