• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
Cumhurbaşkanı Gül`den Basın Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özgür ve tarafsız basının, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna ulaştırılmasının demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi açısından elzem olduğunu, bununla birlikte basının da sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

 

Mesajında, "Basının baskıya, sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan görevini yerine getirmesi, demokratik düzenin temel gereklerindendir." İfadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Gül, ifade hürriyetinin ve basın özgürlüğünün korunmasının, demokrasinin ilerlemesi bakımından hayati önem taşıdığını vurguladı.

 

Türkiye`de, son yıllarda insan haklarının ve özgürlüklerin genişletilmesi amacıyla büyük reformlar gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmeye devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül`ün mesajında şu ifadelere yer verildi: "Hepimizin arzusu, Türkiye`nin en gelişmiş demokratik ülkeler seviyesine ulaşmasıdır. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konusundaki bazı sıkıntıların da, bu süreç içerisinde çözüme kavuşacağı kanaatindeyim.

 

Düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna ulaştırılması, şüphesiz demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi açısından elzemdir.

 

Ancak bununla birlikte basının da, sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Diğer taraftan hukukun evrensel standartlarına bağlı kalınmasının ve basın özgürlüğünün istismar edilmemesinin yanı sıra; doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata ve kişi haklarına saygı gibi ilkelerin gözetilmesi de önem taşımaktadır. Türk basınının her zaman bu ilkeleri üstün tutacağına inanıyorum.

 

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde, Türk basınına çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir