• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Bingöl'de FKA toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Vali Taşyapan başkanlığında 2014-2023 dönemlerini kapsayan Bölge Planı'nı tartışılıp görüşmek için toplanıldı.

 

Toplantıda 2014-2023 dönemlerini kapsayan Bölge Planı'nı tartışıp görüşmek için toplandıklarını belirten Vali Taşyapan, "Bildiğiniz üzere Bölge Planı, mevcut durumumuzu, sorun ve tehditleri ortaya koyan, stratejik olarak öncelik verilmesi ve geliştirilmesi gereken alanları, alınması gereken tedbirleri, proje ve faaliyet önerilerini içeren bir çalışma olup, Bingöl'ümüzün ve bölgemizin kalkınması yönünde bir rehber niteliği taşıyacaktır. Bölge planının hazırlığı geçtiğimiz yıldan bu yana Ajans tarafından yürütülmekteydi. Bu kapsamda çeşitli sektör araştırmaları yapılmış, il merkezi ve ilçelerde pek çok kurum ve kuruluş ziyaret edilmiş, çeşitli toplantılar yapılmıştı. En son Temmuz ayında da Bingöl'de yönetim ve kalkınma kurulu üyeleri olarak bir araya gelmiş, bölge planı ön taslağı üzerinde görüş ve önerilerimizi müzakere etmiştik. Şimdi de taslak olarak hazırlanan ve oldukça kapsamlı bir doküman olarak ortaya çıkan 2014-2023 TRB1 Bölge Planı'nı okuyup değerlendiren kurumların son kez görüş, öneri ve varsa itirazlarını değerlendireceğiz." dedi.

 

TRB1 2014-2023 Bölge Planı'nda; Bölge vizyonunun "Eğitimli ve girişimci insan gücüyle üreten, yaşam kalitesi yüksek TRB1" şeklinde ifade edildiğini belirten Taşyapan, "Vizyona götüren gelişme eksenleri 'yaşam kalitesi' ve 'sürdürülebilir ekonomi' olarak belirlenmiştir." şeklinde konuştu.

 

Planın hedeflerini anlatan Taşyapan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

"2023 yılında toplamda 2 milyar dolar ihracat, yüzde 8 işsizlik, yüzde 95 okuryazar kadın oranı ve 500.000 turist kabulü hedeflenen planda yaşam kalitesi gelişme ekseni altında 'sosyal ve beşeri sermayenin gelişimi' ve 'fiziki altyapının iyileştirilmesi' öncelikleri; sürdürülebilir ekonomi gelişme ekseni altında ise 'tarımda üretimin ve verimliliğin artırılması', 'alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi', 'endüstriyel üretimin güçlendirilmesi' ve 'enerji ve maden varlığının etkin kullanımı' öncelikleri yer almaktadır. Eylül ayı içerisinde Yönetim Kurulumuzun onayı sonrasında Kalkınma Bakanlığına sunulacak olan planın yılsonuna kadar yürürlüğe girmesi öngörülmektedir." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir