• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Baba ve oğlunu öldüren zanlı Suriye'ye kaçarken yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana'da geçtiğimiz günlerde bir kuyumcudan 4 kilo altın çaldıktan sonra bir baba ve oğlunu öldüren zanlılardan biri Nusaybin'den Suriye'ye geçmek isterken yakalandı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş,kuyumcudan 4 kilo altın çalıp baba ve oğlunu öldüren zanlılardan birinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde Suriye'ye kaçmak isterken, olayda giydiği kıyafetle birlikte yakalandığını belirterek, "Polis 120 kamera izleyip, görgü şahitleriyle görüşerek canilerin kimliklerini belirleyip bazılarını yakaladı." dedi.

Vali Coş, 26 Ağustos günü sabah saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan bir kuyumcuya gelen 4 soyguncunun baba ve oğlu öldürüp 4 kilo altın alıp kaçmasının ardından şahısların kimliklerinin belirlendiğini ve olayı organize eden kişinin yakalandığını ifade etti.

Polisin olaydan sonra titiz çalıştığını ifade eden Çoş, "120'den fazla güvenlik kamerası, 30'a yakın izin adli bakımdan incelendiğini belirterek şöyle devam etti: "Önce olay yerinden zanlıların kaçtığı otomobilin kime ait olduğunu belirledi. Ardından otomobili kiralayan kişiye ulaşıldı. Güvenlik kameraları da incelenerek 4 soyguncu ve bunlara yardım eden 3 kişinin ismi belirlendi. İsimler belirlendikten sonra operasyonlar yapıldı. Yapılan operasyonda soygunculara yardım ve yataklık yapan 3 kişi gözaltına alındı. Evlere yapılan baskınlarda ise olayda kullanılan pompalı tüfek ele geçirildi. Polis, zanlıların kaçabileceği yerlerdeki emniyet müdürlüklerini de alarma geçirdi. Bunun sonuncunda olayı planlayan kişi Mardin'in Nusaybin ilçesinde Suriye sınırında yakalandı. Bu zanlının yakalanmasıyla birlikte canilerden 1'i olayda yardım ve yataklık yapan 3 kişi olmak üzere 4 kişi yakalanmış oldu. Kimlikleri belirlenen şahısların yakalanması için de çalışmalar devam etmektedir." dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir