• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Kahramanmaraş'a tam donanımlı 3 yeni ambulans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHRAMANMARAŞ-İkisi İl Özel İdare bütçesinden ve birisi de Sağlık Bakanlığı tarafından üç yeni tam ambulans, Kahramanmaraş Valiliği bahçesinde yapılan törenle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Törende bir açıklama yapan Vali Şükrü Kocatepe, 2011 yılından itibaren 9 ambulansın İl Özel İdaresi bütçesinden satın alınarak acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildiğini hatırlattı.

 

Vali Kocatepe, "Bu üç ambulansla birlikte 1999 yılından beri İl Özel İdaresi bütçesinden ilimiz sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan ambulans sayısı 17 oldu. İnşallah bu sayıyı 2014 yılında İl Özel İdaresi kapanmadan üç ambulans daha satın alarak 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı bize her yıl ambulans tahsis ediyor ama o ihtiyaçlarımıza yetmiyor. Ambulanslar kaza yapıyor, eskiyen ambulanslarımız var. Yeterli olmadığı için biz de İl Özel İdaresi bütçesinden destekliyoruz. Bizim bu performansımızı gören Sağlık Bakanlığı, 3 yılda 9 ambulans aldığımız için de 4 çekerli bir ambulansı ödüllü olarak bize verdi." şeklinde konuştu.

 

İl Özel İdaresi bütçesinden alınan 2 ambulans ile Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 1 ambulansın anahtarları düzenlenen törenin ardından Vali Şükrü Kocatepe tarafından araçların anahtarlarını ve ruhsatlarını 112 personeline teslim edildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir