• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
Tarsuslu çiftçinin kalbi üç odacıklı pille çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus'ta tarlada çalışırken rahatsızlanarak hastaneye getirilen ve aynı zamanda tansiyon ve böbrek hastası olan çiftçi Halil Sarı'ya, üç odacıklı kalp pili takılarak tedavi edildi.


Tarsus'un Kulak köyünde çiftçilik yapan evli ve 6 çocuk babası Halil Sarı, kavurucu sıcakta tarlada bamya toplarken rahatsızlanması üzerine çevreden geçenlerin görmesiyle Hastanesi'ne götürülen ve aynı zamanda tansiyon ve böbrek hastası olan çiftçi Halil Sarı, ameliyata alınarak, kalbine üç odacıklı kalp pili takılarak tedavi edildi.


Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis ise son yıllarda özellikle kardiyoloji alanında yaşanan teknolojik devrimlerin Halil Sarı gibi hastalar için umut kaynağı olduğunu söyledi. Dr. Seyis, "Değişik şekillerde takılabilen kalp pilleri hastaların yaşam süresini ve yaşam kalitesini artırıyor. Bunlardan biri olan üç odacıklı kalp pili (Kardiyak Resenkronizasyon Tedavisi-KRT) uygun hastalarda yapıldığı zaman hem nefes darlığı ve halsizlik gibi şikâyetlerini kısa sürede geçiriyor, hem de ani kalp ölümlerini azaltıyor" diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir