• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Başakşehir üniversitesine kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Akşemseddin Mahallesinde yer alan belediye hizmet binasının yanında inşaatına başlanan ve Merve Vakfı Kuruluşu olan Murat Hüdavendigar Üniversitesi Başakşehir'in eğitim ve öğretim hayatına yeni bir soluk getirecek.

 

Murat Hüdavendigar Üniversitesi için inşaat çalışmaları başladı
Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi Kampüsü inşaatının devam ettiği Başakşehir'de yeni bir üniversite inşaatının temelleri atılıyor. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın geçtiğimiz yıl yapılacağını açıkladığı Murat Hüdavendigar Üniversitesi için inşaat çalışmalarına başlandı. 120 bin metrekare inşaat alanı üzerinde kurulacak olan Murat Hüdavendigar Üniversitesi, fakülteler, rektörlük binası, yurt, hazırlık okulu, kütüphane, kongre merkezi, spor salonları, mescit kapalı otopark ve ortak kullanım alanlarından oluşacak.

 

5 bin öğrenci kapasiteli Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi altında, İnşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık, İşletme, Ekonomi, Siyaset Bilimler ve Uluslararası İlişkiler, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Sosyoloji, Matematik bölümleri yer alacak. (Muhammed Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir