• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Tunus`tan Mısır`a Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus`un ikinci büyük şehri olan Sfaks`ta bir grup genç, Mısır`daki darbe karşıtlarıyla dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla şehirdeki parklardan birine Rabiatul Adeviyye ismini verdi.

"Yarının Gençleri Derneği" sözcüsü Yusuf Derire AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunuslu gençler olarak darbe karşıtı Mısırlıların her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yaklaşık bir haftadır, parkı süsleme çalışmaları yapıyoruz. Parkın adının Rabiatul Adeviyye olması yönündeki talebimizi de resmi olarak Sfaks belediyesine ilettik" dedi.

"Adeviyye meydanında darbe karşıtı gösteriler düzenleyen ve bu uğurda şehit düşen kardeşlerimize destek olmak istiyoruz" diyen Derire, sarı ve siyah renkle süslenen park aracılığıyla tüm dünyaya darbenin değil, seçimlerin iktidarı belirleyen faktör olduğunu göstermek istediklerini vurguladı.

Bu haftayı " Rabia Haftası" olarak adlandırdıklarını kaydeden Derire, Mısırlılarla dayanışma içinde olduklarını göstermek için farklı grupların da gösteriler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

(AA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir