• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
`Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş` nöbeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) öncülüğünde Mısır`da darbe karşıtı eylemlere destek vermek ve katliamları protesto etmek amacıyla Manolya Meydanı Adeviye Meydanı sloganıyla gerçekleştirilen `Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş` mitingi 2. ününü geride bıraktı.
 
Vatandaşlar ellerinde `Manisa`dan İhvan`a Direnişe Bin Selam`, `Demokrasi Anlatılmaz Yaşanır`, `Mısır Kanlı Zalime Boyun Eğme` dövizlerle darbe karşıtı sloganlar attılar. Eylem için kurulan platforma ilk olarak Yatsı Ezanı okundu. Ardından Kuran-ı Kerim okunarak tekbir sesleri yükseldi. Mitinge eski MTSO Meclis Başkanı ve eski AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan da destek verdi. Mitingde vatandaşlar ellerinde katliamda ölen bebekleri temsilen oyuncak bebekleri taşıyarak, darbe yapanlara lanet okudular.
 
Meydan tekbir sesleriyle inledi
Tekbir seslerinin ardından platforma çıkan Manisa İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Şevik, darbeyi yapan General Sisi`ye lanet okudu. Her zaman mazlumların yanında olduklarını söyleyen Şevik, "Mısır`da akıtılan kanlar dursun. Darbeciler yenilecek, Müslüman Kardeşler kazanacak" dedi.
 
Darbeciler çeşitli oyunlarla iş başına geldi
Mısır`da darbecilerin çeşitli oyunlarla iş başına geldiğini belirten Ramazan Şevik, "İsrail, ABD, Suudi Arabistan, AB, BM bu oyuna ortak oldu. Suriye ve Mısır`daki mazlum halkın yanındayız. Zulmün topu, tüfeği varsa, bizim de inancımız var" diye konuştu.
 
Tağut ve zalimlerden yaptıklarının hesabı elbet sorulacak
Gündemle ilgili olarak söz alan Manisa Peygamber Sevdalıları Platformu ve Umut Kapısı gönüllülerinden Abdulaziz Yılmaz, batılı emperyalistlerin Irak, Afganistan, Mısır, Suriye ve bir çok İslam coğrafyasında Müslümanların can mal ve namus emniyetlerinin kalmadığını her gün saldırı ve tehdit altında yaşanıldığını belirterek bu yapılan saldırı ve tecavüzlerin elbet bir gün hesabının sorulacağını ifade etti.
 
Direnişe destek mitingi sinevizyon gösterimi ve seslendirilen şiir, ilahi ve ezgilerle devam etti.
 
Program, Kur`an tilaveti ve dua ile yarın son kez yapılmak üzere sona erdi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir