• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Mısır`da Mübarek`in tahliyesine protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`da 6 Nisan Hareketi, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek`in tahliye kararı ile ordu ve darbe güçlerinin darbe karşıtlarına uyguladığı şiddeti protesto etti.

Giza`da düzenlenen gösteride eylemciler, üzerlerinde "Kısas... Kardeşlerimizi mermilerle öldürdüler", "Açlık, yoksulluk ve cehalet... Mübarek`in suçlu olduğunun delillleri", "Mübarek rejimine dönülmesine hayır", "Bağımsız yargıya evet" yazan dövizler taşıdı.

Başkent Kahire`deki Tahrir Meydanı yakınındaki Talat Harb Meydanı`na doğru yürüyüşe geçen göstericiler ise "Mübarek rejiminiin ve İhvan liderlerinin devrim mahkemelerinde yargılanmasını ve İhvan üyesi olmakla suçlanan 6 Nisan Hareketi üyelerinin serbest bırakılmasını" talep etti.

Meydandan Gazeteciler Sendikası`na doğru yönelen göstericiler, burada, Mübarek`in serbest bırakılmasını ve son zamanlarda darbe güçleri tarafından uygulanan şiddeti kınayarak, "Mübarek`e idam" sloganı attı.

İskenderiye`de de Mübarek`in serbest bırakılmasını protesto eden 6 Nisan Hareketi`ne bağlı bir grup, 25 Ocak Devrimi`nin fitilini ateşleyen sembol isimlerden Halid Said`in evi önünde toplandı.Halid Said`in resimlerini taşıyan göstericiler, devrim sırasında öldürülenlerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, Mısır halkına karşı suç işleyen herkesin adil şekilde yargılanmasını istedi.

Mısır`daki 25 Ocak 2011 devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi, darbeye zemin hazırlayan 30 Haziran gösterilerine destek vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir