• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
Fakirlere Rahmet Eli Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Gün geçtikçe toplum içerisinde hayat bulan ve halkın teveccühüne mazhar olan hayır kurumlarına Van`da kurulan Van Rahmet Eli Derneği, bu gün yapılan açılışla hizmet saflarındaki yerini aldı.

Dualarla açılan dernek binasında bir konuşma yapan İlahiyatçı Abdulcelil Candan Hoca, hayatımızda her işimize ve konuşmamıza rahmetle başladığımızı ve rahmet davasının fertleri olarak hayatımızı şekillendirdiğimizi belirterek, "Rabbim onca sıfatına rağmen bize kendisini rahmet sıfatıyla tanıtması manidardır. Güneş bir taraftan Allah`ın emriyle ve Rahman isminin tecellisiyle bize yardım ediyor. Aynen bunun gibi su, hava, toprak ve diğer yaratılmış bütün varlıklar Allah`ın rahmet isminin tecellisi olarak bize rahmet elini uzatıyor. Hal böyle iken insanlara rahmet elini uzatmaktan daha hayırlı bir şey yoktur" dedi.

Selamı Yayın Fakir İnsanların Karnını Doyurun
Ömer bin Abdülaziz döneminde Kâbe`nin eskiyen örtüsünü değiştirme yönünde bir teklif geldiğinde halifenin, Kâbe`nin örtüsünün değişmesinden daha önemli olan şeyin fakirleri doyurmak ve onları örtmek olduğunu söylediğine işaret eden Abdulcelil Hoca, "Halife burada fakirleri gözetmenin ehemmiyetini ortaya koymuştur. Allah Resulü (sav), Medine`ye hicret ettiğinde ilkin verdiği iki emir vardı. Birincisi, selamı yaymak diğeri ise fakir insanların karnını doyurmaktı. Allah`ın Resulü rahmetten bahsederken, sahabeden biri ya Resulallah! "hepimiz rahmet ediyoruz" dediğinde, Resulullah "Hayır, Benim kast ettiğim Rahmet, kimseyi ayırt etmeksizin herkese merhamet etmektir" demiştir. Candan hoca, Resulullah bir yardım gönderdiğinde görevli memurlara, sakın gayri Müslimleri de unutmayın ki kendilerini yalnız hissetmesinler" buyurduğunu belirterek merhametin ne kadar şümullü olduğuna işaret etti.

Bunların İnsanların Yaşatılması Gibi Bir Dertleri Yok
"Allah`u Teala Rahman isminin yerine Kahhar ya da celal ismiyle kelamına başlayabilirdi. Ancak öyle yapmadı Rahman ismini ön plana çıkararak İslam da merhametin ne kadar ulvi ve kıymetli olduğunu tüm insanlığa gösterdi" diyen Abdulcelil Hoca, "Bu gün cahiliye, zorbalar, zalimler, dünyadaki her insan başına, 4 ton imha edici malzemeler üretirken, kişi başına düşecek 4 kilo makarnayı çok görmektedirler. Zira insanların yaşatılması gibi bir dertleri yok. Bunlar insanları topyekûn katletme derdindeler. Hatta öldürürken sakat kalmalarını bile istemezler. Yaşatmak ise İslam`ın ve Müslümanların işidir. Dolayısıyla bu tür STK`ların her gün artması mutluluk veriyor ve bu tür STK`ların bir araya gelerek, bir vücudun azaları gibi hareket etmeleri ve insanlarımızın sıkıntılarını gidermek için çaba sarf etmeleri takdir edilecek bir gayrettir" diye konuştu.

Kurumsallaşmadan Yapılan İşler Kısır Bir Döngü İçerisinde Kalıyordu
Abdulcelil Candan Hocadan sonra kısa bir konuşma yapan Van Rahmet Eli Derneği Başkanı Abdullah Yıldırım ise, 3 yıla yakın bir zamandır düzenli olarak fakir ailelere yardım yapıldığını ancak kurumsallaşmadan yapılan bu işlerin kısır bir döngü içerisinde kaldığını belirterek, "Hem yaptığımız yardımların düzenli bir şekilde takip edilmesi noktasında sıkıntı çekiyorduk, hem de, ailelerin gerekli ihtiyaçlarını karşılamada sınırlı kalıyorduk. Bu güne kadar düzenli olarak 45 aileye yapmış olduğumuz yardımı inşallah bu günden sonra düzenli olarak 100 aileye yapmaya devam etmeyi umuyoruz. Tüm bu sıkıntılarımızı da göz önünde bulundurarak kurumsallaşan bir çalışma ile ilkin bu sıkıntının önüne geçmiş olmayı ümid ediyoruz" dedi.

Fakir Aileleri Titizlikle Tespit Etmeye Özen Gösteriyoruz
Kurum olarak geniş bir hizmet yelpazesini araladıklarını dile getiren Yıldırım, "Fakir ve muhtaçlar ile maddi yönden durumu iyi olan kardeşlerimiz arasında bir köprü olma görevini icra etme gayreti içerisine girmeyi umarak bu yola çıktık. Dolayısıyla yardımlarını yapmak isteyen kardeşlerimiz için gerek infak ve gerekse zekâtlarını ulaştırabilecekleri bir kapıyı açtık. Hayırlarını yapan ve yapmış oldukları hayırların buna gerçekten ihtiyaç duyan insanların eline ulaşmasını arzulayan kardeşlerimizin bu duygularını bizler de gönlümüzde hissederek, fakir aileleri titizlikle tespit etmeye özen gösteriyoruz. Bu konuda gösterdiğimiz hassasiyetin, bilhassa hayırlarını kurumumuza yönlendiren kardeşlerimiz tarafından da takip edilmesini arzuluyoruz. Bu hususta verilecek her destek bizi memnun edecektir. Şimdiden bu hayırda payı olan her kardeşimizin Rabbim hayrını kabul etsin" şeklinde konuştu.

Açılış programı yapılan ikramlarla son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir