• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Suriye`de kışlalar boşaltılıyor, okullar tatil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Suriye`nin başkenti Şam`da Esad rejimine bağlı güçlerin çoğunun ordu ve askeri güçlerine ait karargah ve binaları boşalttığı bildirildi.

Reuters`ın bölge sakinleri ile muhaliflere dayandırdığı habere göre, Suriye ordusu ağır silahlarını alternatif bölgelere naklediyor. Fakat bölgede muhaliflerle çatışmaların devam etmesi nedeniyle büyük boyutlu bir hareketlilik görülmediği de kaydediliyor.
Boşaltılan binalar arasında Ümeyye Meydanı`ndaki Genelkurmay Komuta binasının da bulunduğu belirtiliyor.

RESMİ KURUMLAR TATİL
Diğer taraftan, bugün yayınlanan resmi genelge ile resmi kurumların erken kapatılmasını isterken, yarında tam gün tatil ilan edildi. Amerikalı yetkililer üç gün sürecek saldırının en erken perşembe günü (yarın) başlayacağını duyurdu.

Sivil vatandaşların muhtemel saldırılarının uzayabileceğini dikkate alarak gıda stokları yaptıkları da gelen bilgiler arasında.
Şam yönetimi muhtemel bir saldırı durumunda sivillerden evlerinden çıkmamalarını isterken, operasyon süresince muhalif grupların bazı bölgelerden sızma girişimlerinin olabileceğine dikkat çekilerek oalsı saldırıların hedefine sivillerin girmemesi uyarısında bulunuldu

Bu haberler de ilginizi çekebilir