• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Türkiye bütün aktörlerle temasta"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Suudi Arabistan'dan dönüşü önemli açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, olası Suriye müdahalesine ilişkin, "Türkiye bütün aktörlerle bir temas yürütüyor" dedi.

 

Bu süreçte bütün taraflarla görüştüklerini belirten Davutoğlu, "Tüm çabamız BM heyetinin delilleri karartmadan bölgeye ulaşmasıydı." diye belirtti.

 

Davutoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

"Başından itibaren en aktif diplomasiyi Türkiye yürüttü. Rusya ve İran da dahil kimse Esed'le konuşmazken Türkiye Esed'le görüştü.

 

Türkiye savaş içinde yer alacakmış algısı oluşturulması kabul edilemez.
Bu topraklarda 100 kişi öldü. Bütün diplomasiye rağmen oldu bunlar.

 

Sorumlu Suriye rejimidir. Bu kanlı rejimin barbarca katliamları duruncaya kadar bölgeye de bize de huzur yok.

 

İnsanlık dışı bu barbar saldırılar durana kadar ne yapılması gerekiyorsa kan nasıl durdurulur nasıl kimyasal silah kullanımı en etkili şekilde cezalandırılır.

 

Ortadoğu'da bir deprem yaşanıyor. Herkesin sorumluluk içinde davranması gerekiyor.

 

Bir hafta önce Türkiye yalnızlaştırıldı diyenler şimdi de Türkiye alınan karara uymak zorunda kaldı diyor. Bu süreç cumhuriyet tarihinin en kritik eşiklerinden biri. Bugün ucuz politika yapma günü değildir.

 

Acıların sona ermesi için yürütülen politikaya herkes destek vermeli. Kimyasal silah kullanılması durumuna karşı tavır almalıyız.

 

Geçen sene uçağımıza saldırı sonucu angajman kurallarını değiştirerek önlem aldık. Türkiye alınması gereken tüm tedbirleri alır.

 

Suriye'ye müdahale sonrası mülteci akımı gibi istenmeyen sonuçlar olabilir. 4 Eylül'de Cenevre'de özel bir toplantı yapacağız. Suriye'nin komşusu ülkeler olarak mülteci akımını birlikte değerlendireceğiz.

 

Bütün kamuoyumuzun gelişmeleri değerlendirmesi lazım. Ülkemizin yanı başında kendi halkına karşı kimyasal kullanan bir rejimin bulunması bizatihi bir tehlike unsurudur. Sanki bazı kararlar alınacak ve Türkiye bu kararın bir parçası olacak gibi bir algı doğru değil." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir