• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Mustazaf Der Siirt Şubesinden Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Siirt Şubesi, İslami STK`lar tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliği" kampanyası çerçevesinde, "Tesettür Şiarımızdır" konulu bir seminer düzenledi. Dernek binasında yapılan seminere yoğun bir ilginin olduğu ve gelenlerin bazılarının yer kalmadığı için geri gitmek zorunda kaldığı görüldü.

Sunuculuğunu Kübra Tetik`in yaptığı seminer, Mustazaf Der kız ilahi grubunun okuduğu şiir ve ilahilerle başladı. Küçük kızların başörtüsü üzerine seslendirdiği şiirler, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci Valide Ay, tesettürün salt bir bez parçası olarak algılanmamsı gerektiğinin altını çizerek, tesettürün Müslüman bayan için hayatını her alanında kendini setretmek olduğunu ve böyle algılanması gerektiğini belirtti.

Başörtüsü Temel Haklar Kapsamında Yeni Anayasaya Girmeli
Türkiye genelinde tesettür seferberliği başlatıldığını hatırlatana Ay, başlatılan kampanyanın toplumun her kesiminden destek ifade ederek, "İslam`ın temel şiarı olan tesettürün yeni anayasaya temek haklar kapsamında girmesi için hepimizin çaba sarf etmesi, elini taşın altına koyması gerekir" dedi.

Daha sonra tesettürsüz bir hayatın toplum için sakıncalarından bahseden Ay, hükümete de seslenerek, "Elbette eskiyle kıyasladığımızda güzel şeyler oluyor fakat bunlar yetersiz. Kamunun her alanında tesettürümüzle rahat bir şekilde görev almalıyız ve giyim kuşamımız İslami ölçüler çerçevesinde rabbimizin istediği ölçüye göre olmalı. Kimse örtümüzü nasıl takmamız gerektiğini ve örtü şeklimizi belirlemesin ve bu zulüm en kısa sürede sona ersin" diye konuştu.

Sineviyon gösterimi ile devam eden seminer, seslendirilen ilahi ve okunan dua ile sona erdi.

Salih Tetik - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir