• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Kıyafetini Allah`ın Emrine Göre Belirler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Türkiye genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliğine" destek için Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre şubesi, Dernek Konferans Salonunda "Tesettür özgürlüğümdür" konulu bir seminer verdi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminere konuşmacı olarak katılan Hanife Çelik, tesettürün İslam`daki önemine değindi.

"Şüphesiz ki biz insanı en güzel surette yarattık" (Tin Suresi) ayetini hatırlatarak konuşmasına başlayan Çelik, bu güzel yaratılıştan ötürü o Allah`a çok itaat edilmesi gerektiğini belirterek, "Müslüman bayanın güzelliği örtüsü ve hicabıyla bağlantılıdır. Şeytan, Allah`ın lanetine müstahak olduğu için, istiyor ki bizi de kendi safına çekip Allah`u Teâlâ`nın lanetine maruz bıraksın. Allah bizi muhafaza etsin. Unutmayalım ki örtümüz, hicabımız kayıtsız-şartsız yüce yaratanımızın değişmez, esnetilmez, emridir.

Ey ademoğulları, düşünelim ki, şeytan neyle babanız Adem ile ananız Hava`yı cennetinden kovdurdu. Allah`ın emrine muhalefet neticesinde cennet örtülerinin kendilerinden alınmasından sonra açık-seçik bir şekilde artık sadece yapraklarla ayıp yerlerini örtmeye çalıştılar. Rabbim bize örtüye sahip çıkma şuuru nasip etsin" dedi.

Allah`ın emri her şeyin üstündedir
Müslüman kadınların dünyanın her yerinde ancak örtüleriyle tanındığını ifade ede Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ey Annelerim, bacılarım, Allah`ın emrini her şeyin üzerinde tutunuz, tuttuğunuzu da şeytan ve yarenlerine gösteriniz, suratlarına haykırınız. İslam kadınları dünyanın her yerinde ancak örtüsüyle, tesettürüyle, tanınır. Örtünmek Allah`ı hatırlamaktır, örtünmek hidayetlere vesiledir. Örtünmek, her iki dünyanın huzurudur. Kimi şeytan dostları demokrasi adı altında, kimileri kadın hakkı adı altında, ya da moda perestlik adına kadınları kandırıyorlar. Bakıyoruz ki, adı Fatma, Ayşe, Zeynep, Hatice, ancak Müslüman kadını olarak tanınmıyor, neden mi, Allah`ın emrettiği kıyafet biçimleri olmadığından..."

Kıyafetimiz Allah`ın emrine göre olmalıdır
Allah`u Teâlâ Kur`an-ı Kerim`de şöyle buyuruyor. "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Ahzap-59)

"Mü`min kadınlara de ki; gözlerini harama bakmaktan sakındırsınlar, mahrem yerlerini korusunlar. Kendiliğinden görünenleri dışındaki süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar.(Nur-31)

"Ahir zamanda giyinik çıplaklar ortaya çıkacak, onlar cennettin kokusunu almazlar." (Hadis-i Şerif)

Şeklindeki ayet ve hadisleri hatırlatan Çelik, "İşte Allah`ın ayetleri ve Resulullah`ın (s.a.v.) hadisinden anlaşılıyor ki, kıyafetimiz, örtümüz, tesettürümüz, modaya göre, zamana göre değil, Allah için olmalıdır. Öyle ki, kıyafetlerimiz, ne dar olacak, ne de ince, aksi halde cennetin kokusunu alamayız" diye konuştu.

Artık çocuklarımızı okullarına başörtülü gönderelim
Yıllardır laiklik ilkesi adına örtüye karşı yasaklar uygulandığını belirten Çelik, "Ey şefkat kahramanı bacılarım, annelerim, malumunuz örtü okullarda yasaklandı. Müslüman hanımlar için her yer kamusal alan. Askerdeki çocuğunu ziyaret edecek, orduevi ölçü koyacak, üniversiteye gidecek, rektör sınır koyacak, okula gidecek müdürler dur diyecek ve çoğu başörtü düşmanlığında Kaynuka Yahudilerini geçecek. Örtü düşmanlarına inat biz suskun ve direnişten uzak mı kalacağız. Artık örtümüzden, çocuğumuzun örtüsünden taviz vermeyelim. Allah`ın bu kesin emrini baş tacı yapıp mücadele edelim. Allah için kızlarımızı örtülü olarak kararlı bir şekilde bilinçlendirip okula gönderelim" dedi.

Hanife Çelik`in konuşmasından sonra tesettüre çağrı konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından Cizre`de Başörtü mağduru olan 3 ilköğretim okulu öğrencisi, başörtülü okula gitme kararı aldıklarında çektikleri sıkıntılar, ikna çalışmaları ve okul idarecilerinin keyfi uygulamalarını kısa kısa anlattılar.

Cizre Botan Kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan dua ile seminer sona erdi.

Musluman-Kadin-Kiyafetini-Allahin-Emrine-Gore-Belirler_1311490952.jpg (600×449)

Musluman-Kadin-Kiyafetini-Allahin-Emrine-Gore-Belirler_1311491061.jpg (600×450)
Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir