• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Medikal Gaz Sistemleri bir dernek altında toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Medikal Gaz Sistemleri sektörünün sorunlarının tespiti, sektörün standartlarının belirlenmesi ve sorunların çözümlerinin sağlıklı ve doğru bir şekilde oluşturulmasına katkı sunmak amacı ile Tüm Medikal Gaz Ekipmanları Üreticileri Ve Tesisatçıları Derneği (TÜMGÜDER) Ankara'da kuruldu.

Dernek Başkanlığını üstlenen Seyfettin Karakaş , Hastanelerin en önemli unsurlarından bir tanesi olan medikal gaz tesisatı ve ekipmanlarında standartlaşmanın şart olduğunu, hastanelerde kurulan Sistemlerin gerek kurulum esnasında ve gerekse işletim esnasında dünya standartlarında denetlenmesinin gerekliliğine ve bu denetimleri sağlayacak elemanlar ile bu sistemi kullanacak, çalıştıracak elemanların eğitilmesinin önemine dikkat çekerek, kurulan derneğin bu alanda var olan bir boşluğu dolduracağına değindi.

Tespit ve denetim için dernek şart!
Tüm Medikal Gaz Ekipmanları Üreticileri ve Tesisatçıları Derneği (TÜMGÜDER) Başkanı Seyfettin Karataş, "Hastanelerin Medikal Gaz tesisatlarının envanterini çıkarabilmek, Tesisatların ve Ekipmanların Dünya Standartlarında olmasının tespit ve denetimini yapmak, Konu ile ilgili Kamu kuruluşları işbirliği halinde Yurtiçi ve Yurtdışı Eğitmenler aracılığı ile Teknik Eleman Mühendis eğitimlerini sağlamak bizim derneğimizin ilk işi olacak. Sektörde var olan firmaları tek çatı altında birleşmesini, denetlenmesini ve gerek kalite ve gerekse uygulama açısından dünya standartlarının yakalanmasını sağlamak, var olan denetimsiz ve kalitesi standart altında olan firmaları eğiterek sisteme katılımlarını sağlayacağız." şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir