• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Gürcü Müslümanları Ayaklandıran Skandal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gürcistan`ın güneybatısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine bağlı Adigeni belediyesinde bulunan Chela köyünde bir caminin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülerek götürülmesi, Gürcistan`daki Müslüman toplumunu ayaklandırdı.

Bölge basınında yer alan haberlere göre Gürcistan`ın Adıgeni ilçesinin – Samtshe/Cavaheti – Çala köyünde 20 Müslüman gözaltına alındı.

İçişleri bakanlığına dayanan haberde gözaltına alınan Müslümanlar polise karşı gelmekle suçlanıyor. Olay bir ay önce köyde inşa edilen cami minaresinin yıkılması sırasında yaşandı.

Yaşanan gelişmeler konusunda açıklama yapan "Gürcistan Müslümanları İttifakı" isimli kurumun başkanı Tariel Nakaidze valilik temsilcileri minareni yıkım çalışması sırasında camisinin avlusuna toplanan Müslümanlar karara tepki gösterdi.

Tepkilerin artmasından sonra polisler 20 kişiyi gözlatına alarak Ahaltsihe ilçe emniyet merkezine götürdü. Emniyet merkezinin önüne toplanan Müslümanlar onların bir an önce serbest bırakılmasını ve minarenin tekrar inşa edilmesini talep etti. Olayların daha da büyüyebileceğine dair uyarılar yapılıyor.

Adalet Bakanı Tea Tsulukiani, Chela köyündeki caminin minaresinin "yasadışı" yollarla inşa edildiğini söylerken, yetkililer tarafından zorla sökülmesinin ise "tamamıyla kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili de minarenin sökülmesini kınadı.

Saakaşvili, "Gelecekte bu tarz şeylerin yaşanmasının önüne geçilmesi için, hükümete, ilkelerini belirlemesi ve bu konudaki tutumunu belli etmesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Gözaltında tutulanların serbest bırakıldığı belirtiliyor.

İbrahim Ali - Dünya Bülteni / Bakû

Bu haberler de ilginizi çekebilir