• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
"Rojava tarafındaki kapılar açılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Türkiye tarafındaki sınır kapılarının kapalı olması Rojava halkına temel insani yardımların ulaşmasına engel teşkil ettiğine dikkat çekerek, sınır kapılarının açılmasını istedi.


Ortadoğu'da her gün onlarca insanın ölümüne yol açan acımasız savaşların yürütüldüğünü ifade eden Sayar, "Bildiğiniz gibi, dört bir yanımızda savaş var. Kadın, çocuk demeden, masum insanların canına kast eden bir savaş gerçeğinin tanıklığını yapıyoruz. Hemen yanı başımızda, insanlarımız açlık ve susuzluğun yanı sıra zalimlerin ölüm tehditleri altında yaşamakla karşı karşıya kalmışlardır" dedi.


Türkiye tarafındaki sınır kapılarının kapalı olması Rojava halkına temel insani yardımların ulaşmasına engel teşkil ettiğini ifade eden Sayar, "Yetkililerin, hem ticaret kanallarının açık tutulması hem de temel insani yardımların yapılabilmesi için Rojava ile olan sınır kapılarını acil olarak açmalarını bekliyoruz" diye konuştu.


Ak Parti hükümetini barış ve çözüm sürecinin ilerlemesi için toplumun beklentisini karşılayacak yasal ve anayasal düzenlemeleri gerçekleştirerek adım atmaya çağıran Sayar, "Bu kritik zamanlarda öncelikle kendi ülkemizdeki iç barışı sağlayarak Ortaoğu'da sürdürülen savaşların çözümüne de katkıda bulunacağımızın bilinciyle hareket etmeliyiz" dedi. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir