• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Revizyon imar planı toplantıları sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde 4 farklı program çerçevesinde 22 mahalleyi kapsayan Revizyon İmar Planı tanıtım toplantıları, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından gerçekleştirilerek vatandaşlar bilgilendirildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mehmet Hançerli, Konya'nın ilk yerleşim alanlarını sınırları içerisine alan ve sahip olduğu tarihi kültürel miraslarla birlikte Karatay ilçesini köklü bir tarihten, modern bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ve bu nedenle ilçenin 20 yıllık geleceğini planlayan imar planı uygulamasını hazırladıklarını söyledi.

 

İlçe genelindeki sosyal teknik altyapı ve yeşil alanları artırmak amacıyla ilçede eski kent dokusunun bulunduğu toplam 5 milyon metrekarelik alanda revizyon imar planı hazırladıklarını ifade eden Hançerli, hazırlanan bu planı halkı bilgilendirerek paylaştıklarını belirtti.

 

Karatay Belediyesi revizyon imar planları kapsamında imar yollarının genişletilerek ilçedeki kentsel ulaşımın geliştirilmesi, eğitim tesisi alanlarını artırarak ilçedeki kişi başına düşen ilk ve orta öğretim alanlarının artırılması, kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması, imar adalarının geniş ve site biçiminde yapılaşmasını özendirici olması ve imar planındaki bina kat sayısının yeşil alan, eğitim tesisi, sosyal tesis gibi alanların artırılması oranında yükseltilmesini hedeflediklerini vurgulayan Hançerli, çalışmanın hayırlı olmasını diledi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir