• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Türkiye '2013 Pekin Kitap Fuarı'nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PEKİN - Çin'in başkenti Pekin'de bu yıl 20'ncisi düzenlenen fuara Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan 72 metrekarelik ulusal bir stantla katıldı.


Çin Uluslararası Sergi Merkezi'nde (China International Exhibition Center) 28 Ağustos-1 Eylül 2013 tarihleri arasında ziyarete açık olacak "2013 Pekin Kitap Fuarı"nda Türkiye'den çeşitli yayınevlerine ait yaklaşık bin eser sergileniyor.


Türkiye'nin kültür, sanat ve edebiyatının tanıtımı amacıyla hazırlanmış 2 bin 500'e yakın kitap ve kataloğun ziyaretçilere dağıtıldığı fuarda, TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı kapsamındaki eserlerin sergilenmesi ve tanıtılması için de özel bölümler bulunuyor.

 
Türkçeden Çinceye ve diğer dillere çevrilen eserlerin sergilendiği ve ilgililere TEDA programının tanıtıldığı bu bölümlerde ayrıca, Bakanlık tarafından yayımlanan prestij eserleri de yer alıyor.


Türkiye'den 5 telif ajansı Pekin'de
Pekin Kitap Fuarı yayınevleri, dağıtımcılar ve diğer sektör temsilcilerinin yabancı meslektaşları ile gerçekleştireceği profesyonel görüşmelere de ev sahipliği yapıyor.


Türkiye'den bu kapsamda Bakanlık tarafından desteklenen 5 telif ajansının fuara katılımı sağlandı. Ajanslar Pekin'de yabancı meslektaşlarıyla yeni yayın projelerini görüşerek, telif alım-satımına ilişkin iş görüşmelerini gerçekleştiriyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi temsilcileri Pekin'de ayrıca, Çin'in '2013 İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'ndaki, Türkiye'nin ise '2014 Pekin Uluslararası Kitap Fuarı'ndaki onur konukluğu programlarına ilişkin hazırlık çalışmaları konusunda temaslarda bulunuyor.


Fuarda Türkiye ile Çin arasındaki kültür, edebiyat ve yayıncılık alanlarında ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili çeşitli toplantılar gerçekleştirilmesi planlanıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir