• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Yeşilay Cemiyeti gazetecilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamada toplumun yozlaşmasının önlenmesi adına alınacak tedbirlerin uygulanması için kendilerine destek olunması istendi.

 

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Ahmet Ay eşliğinde yapılan basın toplantısında, yapılacak çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

 

Yeşilay'ın 30 ilde kurumsallaştığını ve bu sayının her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Ay, "Aile, genç, kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımız olacak. Yapacağımız organizasyonlarla huzurlu bir nesil oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

 

İnsanların her şeyini kaybetmeyi göze alabildiklerini ama onurlarını ve değerlerini kaybetmeyi asla göze alamadıklarını ifade eden Ay, Yeşilay olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Toplumun yozlaşmasının önüne geçebilmek için böyle bir işe kalkıştıklarını söyleyen Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Evsen ise, "Yozlaşmaya sürüklenen bir toplumu düzeltmek için çalışmazsak bunun sorumluluğu bizi bırakmaz. Özellikle Diyarbakır'da yapacaklarımızla bu yozlaşmayı önlemeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Aile içerisinde her bireyin önemli olduğunu söyleyen Eğitimci Gülten Ekinci de, "Ama annenin aile içindeki yeri bir başkadır. Anneyi iyi eğitmek demek toplumu iyi eğitmek demektir. Yapacağımız çalışmalarla kadını kazanırsak toplumu da kazanırız." şeklinde konuştu.

 

Toplumun düzelmesi hususunda basına ve eğitime çok iş düştüğünü ifade eden Eğitimci Hacı Cebe ise, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti olarak bazı protokoller imzalandığını ve okullarda gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Son olarak konuşan Yahya Öğer, yapacakları çalışmalarda halkın kendilerine destek vermesini ve bir yanlışları olduysa düzeltmelerini isteyerek, herkese çok iş düştüğünü söyledi. (M.Sait Adiyaman/Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir