• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Babanın böbreği oğlunu kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Siirt'in Kurtalan ilçesinde İmamlık yapan 57 yaşındaki Saadettin Pekeriz, tek böbrekle dünyaya gelen ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi konulan 27 yaşındaki oğluna böbreğini vererek yaşama tutunmasını sağladı.

 

Üniversite öğrencisi Mehmet Pekeriz'in, 8 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü, böbrek bulunamaması halinde okulu bırakmak zorunda kalacağı ifade edildi.

 

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (DEAH) başvuran aileden alınan dokular sonucu babanın dokusunun uyduğu öğrenildi.

 

Böbrek nakil işlemini gerçekleştiren DEAH Organ Nakli Klinik Sorumlusu Op. Dr. Nurettin Ay, baba ve oğulun sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

 

Babasının bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan Mehmet Pekeriz, "Babam beni çok önemli bir sağlık sorunumdan kurtardı. Bu hastalık benim psikolojimi bozmuştu. Nasıl bir yaşam süreceğimi kestiremiyordum. Babam bana hayatımı yeniden bahşetti. Binlerce insan böbrek bekliyor. Bu benim için büyük bir nimet, babama minnettarım." dedi.

 

Baba Saadettin Pekeriz de, Allah'ın rızası olmasaydı böbreğinin oğlunun vücudunda çalışamayacağını söyledi.

 

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, DEAH Organ Nakli Birimi'nin 25 günde 5 nakil ameliyatı yaptığını belirtti.

 

Kurtoğlu ayrıca, "Eğitim ve Araştırma Hastanemizin organ bağışı ve nakli birimi Diyarbakır'da organ bağışı kayıt altına almadaki başarısının yanı sıra başarılı nakil ameliyatları gerçekleştiriyor. Yakınlarına organ bağışlayanların, birine hayat vermek konusundaki mutluluğu bize de bu gibi önemli ameliyatları hastanemizde uygulayabilmenin huzurunu yaşatıyor." ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir