• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elazığ'da maden işçileri greve girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ Ferrokrom Fabrikasına ait Alacakaya(Guleman)maden ocaklarında çalışan işçiler grev başlattı. Sosyal haklarını alamadıkları gerekçesiyle grev başlatan işçiler iş kazalarından da şikayetçi olduklarını söylediler. İşçilerin grevi 3 günden bu yana devam ediyor.

Ocakları işleten müteahhit firmalar ise yaptıkları açıklamalarla işçilerin tüm sosyal haklarını verdiklerini belirttiler. Yapılan incelemelerde de müfettişlerin olumlu rapor verdiğini ifade eden işverenler, bu grevleri art niyetli kişilerin başlattığını iddia ediyorlar. Grevde bulunan işçiler müteahhit firmaların açıklamasından sonra 175 kişinin altına imza attığı bir açıklama yaptılar.

Ferrokrom yetkililerini suçlayan işçiler, müteahhitlerin bu kişilerin yönlendirmesiyle konuştukları öne sürdüler. Daha önce de Ferrokrom Tesislerinde yetkililerle görüştüklerini dile getiren işçiler, yetkililerin kendilerine 7 Haziran'a kadar tüm sosyal haklarını vereceklerini söylediklerini ifade ettiler. İşçiler, "Şimdi bizleri provokatörlükle suçluyorlar. Müfettişlerin geldiğini söylüyorlar ama 175 arkadaşımızdan hiçbiri müfettişi görmedi. İşe girişlerde çoğu yeri boş olan belge imzalatılıyor. Bu belgeler daha sonra tüm haklarımı aldım iznimi kullandım diye dolduruluyor. Artık şu iyi bilinsin ki hiçbir arkadaşımız sosyal haklarımız verilinceye ve iş güvenliği tamamen sağlanıncaya kadar işe çıkmayacağız. Sayın Valimizin de olay mahallinde inceleme yapmasını istiyoruz." dediler.( Ebubekir Alkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir