• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MERSİN - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 42 ilde 11'inci proje başvuru çağrı ilanına çıktı.


Başvuru döneminde kuruma proje sunacak yatırımcıların 30 Eylül 2013 - 31 Ekim 2013 tarihleri arasında proje başvuru paketlerini Mersin İl Koordinatörlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekiyor.


TKDK Mersin İl Koordinatörü Zafer Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğü olarak 6 Mayıs 2013'te kabulleri biten '10. Proje Başvuru Çağrı' ilanını müteakip '11. Proje Başvuru Çağrı' ilanına çıktıklarını söyledi.


30 Eylül - 31 Ekim 2013 tarihi itibariyle proje kabulünün yapılacağını ifade eden Demir, 11. Proje Başvuru Çağrı Döneminin toplam bütçesinin 512 milyon 713 bin 338 Avrodan oluştuğunu belirtti. Demir, bu çağrı dönemi kapsamında hazırlanacak olan projelerin 30.09.2013 tarihinde 09.00'dan itibaren Mersin İl Koordinatörlüğüne teslim edilmesinin gerekeceğini söyledi.


Projelerin son teslim tarihinin 31 Ekim 2013 saat 21.00'de sona ereceğini ifade eden Demir, bu tarihten sonra gelecek projelerin işleme alınmayacağını belirtti. Demir, 10. Proje Başvuru Çağrı Dönemine projesini yetiştiremeyen ve çeşitli sebeplerle projesini sunamayan potansiyel başvuru sahiplerinin veya yeni proje hazırlayan yatırımcıların bu tarihler arasında kuruma başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.


Demir sözlerini şöyle sürdürdü, "Yatırımları kapsamında traktör alımları için hibe desteği talebinde bulunacak başvuru sahiplerimizin bütün tekliflerini traktör bayileri veya yetkili satıcılardan almaları gerekmektedir. Ayrıca traktör alımları ile ilgili olarak tekliflerin toplanması ve ödeme talep işlemlerinde dikkat edilecek hususlara ilişkin Kurumun internet adresinde (www.tkdk.gov.tr) yayınlanan duyurular ve uyarıların dikkate alınması büyük önem taşımaktadır. Projeler kapsamında yüzde 50 ila 65'e varan hibe oranlarının bulunuyor. Yatırımcılarımız kurumumuzu telefonla arayarak, web sitemizden veya bizzat kuruma gelerek yardım masamızdan projelerle alakalı bilgi alabilir." (Osman Öksüz - İLKHA)