• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Tesettür Seferberliği Dalga Dalga Yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İkra Eğitim Der, `Tesettürün Önemi` konulu bir seminer düzenledi.
Dernek binasında saat 18.00`de başlayan seminere konuşmacı olarak Şeyhmus Tanrıkulu katıldı.

Tanrıkulu, örtünün İslam dininin temel prensiplerinden olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Çağımızda yaşanan açıklık, saçıklık maalesef kaynaklarda portresini hayal ettiğimiz cahiliye döneminin açıklık ve saçıklığını geride bırakmıştır. Hatta erkeklerin bugün açmaya hayâ ettiği uzuvlarını bayanlar rahatlıkla, arsızca açıyor. İçinde bulunduğumuz çağdaki açıklık ve saçıklığa belki de hiçbir çağ şahit olmamıştır ."

Tesettürün İman-i bir mesele olduğunu belirten Tanrıkulu, örtü emrinin bulunduğu Nur Suresi`nin 31. Ayeti kerimeyi okudu; "Allah (CC) şöyle buyuruyor: `Mü`min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Ey mü`minler! Hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!` Bu ayeti kerime bize örtünün farziyetini belgeliyor."

Ev halkı içerisinde Müslüman bir bayanın tesettür ölçülerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Toplumun içerinde büyük bir hayasızlık ve edepsizlik hakim. Bu tabloyu yıkmak elbette ki bilinçli bir tesettür atağıyla olur. Bundan dolayı ki her bir ferdin bu başlatılan bu seferberlikte elini taşın altına koyarak, bu yüce seferberliğe katkı sunmalıdır" diye konuştu.

Ayetullah Turgut-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir