• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...
Pentagon:Hedefimiz Rejimi Devirmek Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Carney istihbarat birimlerinin kimyasal silah kullanımıyla ilgili hazırladığı raporun bu hafta içinde tamamlanmasının beklendiğine, bunun bazı bölümlerinin de bu hafta içinde kamuoyuna açıklanabileceğine işaret etti.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Rogers, istihbarat birimlerinden yetkililerle görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin kimyasal saldırının arkasında olduğuna dair inandırıcı kanıtlar bulunduğuna inandığını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da saldırının ardında Suriye rejiminin olduğundan şüphe duymadığını, buna "kesinlikle bir yanıt verilmesi" gerektiğini vurguladı.

‘Kara Operasyonu Düşünülmüyor’

ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye rejimine karşı olası bir askerî müdahale için hazırlıklarını sürdürürken, Beyaz Saray Bözcüsü Jay Carney ABD Başkanı Barack Obama`nın kara operasyonu dışında seçeneklere sıcak baktığına, askerî olmayan seçeneklerin de halen göz önünde bulundurulduğuna işaret etti.

‘Meşruiyet Sorunu Yok’

Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, Suriye rejimi tarafından kimyasal silah kullanıldığının tespit edilmesi durumunda, BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan da bir askerî müdahale yapılacağını, bunun uluslararası hukuk açısından meşru olacağını kaydetti.

Handelsblatt Online`a konuşan Hrıstiyan demokrat politikacı, `Koruma Sorumluluğu`(Responsibility to Protect, R2P) kavramının, uluslararası hukuk açısından meşruiyet sağladığını vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir