• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Dünyanın katliam ve darbeye sessiz kalması çifte standarttır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, açıklama yaparak demokrat ve insan haklarına duyarlı olduğunu iddia edenlerin Mısır'daki olaylara karşı çifte standart oynadığına dikkat çekti.

Mısır'daki olaylar büyük bir dramdır
21.yüzyılda modern, çağdaş, demokrat ve insan haklarına duyarlı olduğunu iddia eden dünyanın, Mısır'a karşı çifte standart oynadığını söyleyen Özperk, "Adeta Mısır, bir drama oyunu sergilendiği bir coğrafyaya dönüştü. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle yönetimden uzaklaştırılması ve onun yerine Sisi isimli birinin göreve getirilmesi ve bu cunta eliyle binlerce insanın canlı yayınlarda katledilmesi gerçekten büyük bir dramdır" dedi.

Müslümanlar illegalleştirilmek isteniyor
Dünyada yaşanan katliamlara ve diktatörlere en ciddi tepkisini Türkiye ve Türkiye'de yaşayan İslami kesimin gösterdiğini belirten Özperk, "Tüm şehirlerimizde Mısır'a yapılan bu destekler geleceğimiz adına umut vericidir. Fakat maalesef halen daha başta Suudi ve ABD olmak üzere İsrail, AB, Japonya, Çin, Rusya ve diğer ülkelerin bu katliam ve darbeye sessiz kalması tam bir çifte standarttır. Adeta bu eylemlerle ve baskılarla Müslümanlar illegalleştirilmek isteniyor ve adeta sanki İhvan-i Müslim'in Hareketi Cemiyeti bir terör örgütü haline dönüştürülüp tamamen kapatılması isteniyor." ifadelerini kullandı.
İhvan-i Müslim'in yöneticilerinin salıverilmesi gerekir

Mısır'da, İhvan-i Müslim'in Hareketi Cemiyeti yöneticilerine yönelik çok ciddi bir tutuklamalar ve gözaltına alınmaların başladığına dikkat çeken Özperk, "Bu gözaltı ve tutuklamaların çoğunluğu İhvan-i Müslim'in yöneticileridir. Bu anlamıyla öncelikle tepki vermesi gereken İslam alemi ve toplumudur. Bir an önce bu tepkinin yüksek sesle Türkiye gibi bütün ülkelere bu sesin yükseltilmesi ve adeta Türkiye'nin 28 Şubat süreci olan fakat daha kanlısı olan Mısır'daki anti demokratik askeri darbe ve diktatörlerin etkinliklerinin sona erdirilmesi gerekir. Mutlaka tutuklanan İhvan-i Müslim'in yöneticileri salıverilmesi, katliamda parmağı olan, iradesi ve izni olan kişilerin de bağımsız yargı tarafından yargılanması ve cezalandırılması gerekir." diye konuştu.

Özperk, Memur-Sen ailesi olarak anti demokratik ve diktatörlere karşı tepkilerini yüksek sesle dillendirmeye devam edeceklerini vurgulayarak umutlarının Mısır'daki zalimane tutumun bir an önce son bulması olduğunu söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir