• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Abbas Güçleri Bir Filistinliyi Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi`ne bağlı güvenlik birimleri, dün akşam (27 Ağustos Salı) Nablus kentinin doğusundaki Asker Mülteci Kampı`na düzenlediği baskın sırasında Emced Avde isimli Filistinli genci öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, çeşitli güvenlik birimleri devriye ekiplerinden oluşan güvenlik güçleri ruhsatsız silah bulunduranları yakalamak amacıyla kampa baskın düzenledi. Filistinli gençlerin kampa baskın düzenleyen güvenlik güçlerini taşlaması üzerine güvenlik güçlerinin de gerçek mermilerle karşılık verdiği ve Emced Avde`nin başına isabet eden mermiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıkları, ruhsatsız silah bulundurdukları gerekçesiyle Batı Yaka güvenlik güçlerinin kamp sakinlerinden Şekukani ailesinin evini kuşattığını ve bu sırada Filistinli gençlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığını ifade etti.

Öfkeli gençlerle güvenlik güçleri arasında Nablus kentindeki Rafidya Hastanesi çevresinde çatışmalar yaşandığı ve bölgeye takviye güçler gönderildiği, kampta ise havanın gergin olduğu ve gençlerin kamp girişinde park eden bir devriye aracını ateşe verdikleri bildirildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir