• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Her yer R4bia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul`da gözünüzü nereye çevirseniz orada Mısır, orada R4bia var. Birçok iş yeri camına Mısır`daki direnişin sembolü olan R4bia işareti ile donatıyor. Sokaklar, caddeler, okullar her yer R4bia işaretleriyle süslenmiş.

R4bia işaretli tişörtler, şapkalar ve rozetler her yerde kendini gösteriyor. Evlerin camlarını dahi R4bia işaretleri ile süsleyen vatandaşlar bu şekilde Mısır`daki kardeşlerinin yanında olduklarını gösteriyor ve direnişe bir nebze olsun katkı sunuyorlar.
Meydanlarda R4abi işaretleriyle toplanan Müslümanlar, Mısır`daki darbe karşıtlarına destek sloganları atıyor, burada yaşayan Müslümanlar için eller semaya kalkıyor. Yapılan dualara hep birlikte "âmin" diyen vatandaşların tek isteği yaşanan zulmün bir an önce sona ermesi.

R4bia İstanbul Surlarında

İstanbul`un tarihi surları da R4bia işaretli afişlerler ile süslenmiş durumda. Çok büyük bir şekilde hazırlanmış 3 adet R4bia işaretli dev poster, İstanbul surlarında firavunlara ve zalimlere meydan okurcasına duruyor.

Rabia - (R4BIA SELAMI) İşareti Ne Anlama Geliyor?
Mısır`daki direnişin sembolü RABİA işareti bütün dünyada Müslümanlar tarafından özgürlüğün ve zaferin sembolü olarak kullanılmaya başlandı. Peki, tüm Türkiye`nin ve dünyanın merak ettiği Rabia selamı nasıl verilir ve ne anlama gelir?
Birincisi, gerek Kahire`de gerek dünyanın dört bir yanında darbe karşıtlarının simgesi haline gelen işaret. "Rabia" işareti, Mursi yandaşlarının toplandığı Rabia-tul Adeviyye Meydanı`ndan geliyor. Rabia, Arapça`da 4`üncü anlamını taşıyor.

Başparmağın avuç içine bükülüp diğer dört parmağın havaya kaldırılarak yapılan Rabia Selamı Mücadele anlamına gelirken, göstericiler kararlılıklarını ve mücadeleye devam etme arzularını-isteklerini ifade etmiş oluyorlar.

İkinci önemli konu da Muhammed Mursi, Cemal Abdunnasır, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek`ten sonra Mısır`ın dördüncü ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oldu. Onu da hatırlatmış oluyoruz. (Ali Fidancı/Enes Durmaz-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir