• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
BİK'ten Ouarxpress ve mizanpaj semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) salonunda verilen seminere İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci katıldı.

 

6 gün devam edecek olan seminerde Ouarxpress, sayfa tasarımı ve mizanpaj konuları ulusal ve yerel gazetelerden örneklerle katılımcılara aktarılacak. Elde ettiği deneyimlerini gazetecilere anlatan Ketenci, gazetecilere önemli bilgiler verdi.

 

Seminerde kısa bir açıklama yapan Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) Teknik Eğitim ve Destek Programı kapsamında proje sunduklarını ve seminerin bu proje kapsamında verildiğini söyledi.

 

Gazetecilerin özellikle sayfaları hazırlarken karşılaştıkları temel sıkıntıları giderebilmek amacıyla böyle bir seminere ihtiyaç duyulduğunu belirten Yahya Öylek, "Bunun yanında özellikle gazete sayfasını hazırlayan arkadaşlarımız, editör arkadaşlarımız ve yazı işleri müdürlerimizin karşılaştıkları sorunları sormak ve çözümü hakkında bilgi sahibi olmaları için bu semineri düzenledik" dedi.

 

Seminerin günde 6 saat olmak üzere 6 gün devam edeceğini hatırlatan Öylek şunları söyledi: "Ayrıca eğitimcimiz tarafından her gün bir ya da iki gazetenin ilk sayfaları hazırlanarak bir önceki gün çıkanla karşılaştırılacaktır. Biz burada gazeteci arkadaşlarımıza haberlerini daha kolay, daha güzel ve daha kaliteli sunmalarını hedefliyoruz. İlimizde depremler oldu, talihsizlikler yaşadık. Ancak ilk olarak başladığımız bu seminerimizden sonra haber, fotoğrafçılık ve diğer alanlarda da gazetecilerimizin talepleri doğrultusunda farklı eğitimler vermeye çalışacağız."

 

Daha sonra konuştuğumuz Van Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, Verilen seminerin gazetecilere faydalı olacağını belirterek, "Hocamız daha önce edindiği tecrübeleri bizlerle paylaşacak. Eğitimlerin ilk günü oldukça güzel geçti. Bu eğitimlerin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda böyle bir seminerin hazırlanmasında emeği geçen VGC ve Basın İlan Kurumu yetkililerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Prestij Gazetesi Sayfa Sekreteri Aycan Avcı ise, daha önce bu tür eğitim seminerlerin verilmediğini söyledi. Avcı, bu tür eğitimlerin yapılmasının kendileri açısından iyi olduğunu belirterek, "İnşallah seminer hepimiz açısından güzel geçer. Bizler de faydalanırız. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir