• DOLAR 32.527
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2488.951
  • ...
Bayanlara Yönelik Tesettür Seferberliği Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Mustazaf Der ve İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, ortak "Tesettür" semineri düzenledi. Şair Nabi Kültür Merkezi`nde bayanlara yönelik düzenlenen seminer, saat 10.00`da başladı. Seminere yazar Latife Kızılçınar konuşmacı olarak katıldı.

Kızılçınar, Nur suresi 30 ile 31. Ayetlerini okudu; "Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve inananların kadınlarına söyle ( Bir ihtiyaçtan dolayı dışarı çıktıkları zaman örtülerini üstlerine salsınlar, vücutlarını örtsünler) onların tanınmaması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah çok bağışlayan ve çok esirgeyendir." "Ey peygamber mümin kadınlara söyle gözlerini, harama bakmaktan çevirsinler ırzlarını korusun süslerini açıp göstermesinler. Ancak görülmesi gereken yerler hariç."

Kızılçınar, "Allah-u Teâlâ az önce okuduğum ayette ilk önce gözlerini haramdan sakındırsan diyor ve ardında da ırzlarını korusunlar diyor. Bunun hikmeti, yabancı kadına bakmak zinanın elçisi ve kötülüğün öncüsüdür. Göz, her şeyi kalbe ulaştıran en büyük kapıdır. Çünkü bakış tebessüme, tebessüm selama, selam konuşmaya, konuşma anlaşmaya, anlaşmada meşru olmayan bir şekilde bir araya gelmeye vesile olur" dedi.

Herkesin kendisini kontrol edip, eksikliğini gidermesi gerektiğini ifade eden Kızılçınar, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hadisi şeriflerde buyrulduğu gibi; iki sınıf insan vardır ki bunlar ateş ehlidirler. Birincisi sanki hiç elbise giymemiş gibi ince ve dar elbise giyen kadınlardır. İkincisi de elbiseleri erkekleri kendilerine celp etmek için giyen kadınlar. Bunların saçları da hörgüçlü develerin hörgücüne benzer; bunlar cennete gidemeyecekleri gibi çok uzaklardan bile duyulan cennet kokusunu dahi alamayacaklardır. Yine hadisi şerif söyle diyor; giyinik oldukları halde çıplak gezen kadınlara Allah lanet etsin. "

Konu ile ilgili görüştüğümüz Mustazaf Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Kışlar, tesettürle ilgili etkinlik, seminer ve programlarının devam edeceğini söyledi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24508.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24507.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24506.jpg

Ali Durmaz - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir