• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Dost-Der`den İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 25-30 Ağustos tarihleri arasında Başörtüsüne Özgürlük ve Şeyh Said ve beraberindeki 47 arkadaşının mezar yerlerinin tespiti, o dönemde yaşananların kamuoyuyla paylaşılması, arşivlerin açıklanması için bir imza kampanyası düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dost-Der Başkanı Av. Yahya Turan amaçlarının yeni anayasa çalışmalarının konuşulduğu bir süreçte, başörtüsü yasağına dikkat çekmek olduğunu söyleyerek, "Başörtüsü her yerde, herhangi bir sınırlandırmaya maruz kalmadan takılabilmelidir. Buna yasal bir dayanak kazandırılmalıdır. Ayrıca bölgemizde ve ülkemizde, İstiklal Mahkemeleri döneminde, başta Şeyh Said ve 47 arkadaşı olmak üzere, halka karşı yapılan yargısız infazlar, hukuksuzluklar ile ilgili devletin tüm arşivlerinde gizli tutulan belgeler kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Mezarları gizli tutulan şahsiyetlerin mezar yerlerinin belirlenmelidir. Amacımız bu gibi etkinliklerle toplumda bu yönde bir bilinç oluşturmak" ifadelerini kullandı.

Turan tüm duyarlı vatandaşların kampanyaya destek olmaları çağrısında bulunarak 17:00-20:00 saatleri arasında Hükümet Konağının karşısındaki park civarı, Mardin Park Hastanesi karşısı, Emirgan Market Civarı ve Cumhuriyet Meydanında; Başbakanlık makamına gönderilmek üzere imza stantlarımız kurulacak" dedi.

Mehmet Arasan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir