• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Bursa'da merkezi noktalarda eylem yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Emniyet Müdürlüğü, Heykel Anıt Alanı, Atatürk Caddesi ve Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü gibi bazı yerlerde resmi törenler ve Vilayet makamından alınan izinler dışında, kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, ilgili yönetmelik ve İçişleri Bakanlığı'nın 11.06.2004 tarih ve 2004/100 sayılı genelgesiyle, valilik makamının 05.06.2008 tarih ve 2008/1070 sayılı oluruyla, her çeşit tören ve kutlamalarda halkın günlük yaşantısını doğrudan etkileyen ana cadde ve meydanlar yerine şehir stadyumu, hipodrom v.b. alanların kullanılmasının usul haline getirilmesi istenilmiştir. Atatürk Caddesi Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve yakın yerdeki Heykel anıt alanında, resmi törenler ve vilayet makamından alınan izinler dışında kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklanmıştır. Bu yerlerde basın açıklaması yapılması valilik makamınca yasaklandığından, müsaade edilmesi tarafımızca mümkün değildir. Kimsenin mağdur olmaması ve tatsız olayların yaşanmamasını diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın devamında, eylem yapılması yasaklanan söz konusu alanlarda bu tür eylemlere tevessül edenlere müdahale edileceği belirtilirken, daha önceden alınan bu karar üzerine bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan itirazın da Bursa 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği kaydedildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir