• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
KTB Başkanı 15 firmayı tebrik etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı ikinci 500 listesindeki 15 Konya firmasını tebrik ederek, ilk 500 deki 9 firma ile birlikte Konya'nın ilk 1000 içerisinde 24 firma ile temsil edilmesinin Konya için itici bir güç olduğunu belirtti.

 

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet UğurKaleli yaptığı açıklamada, "Bu başarının Konya'nın 2023 hedefine ulaşmasına da büyük katkı yapacağını belirtti. Kaleli, "Sanayicimizin, tüccarımızın, girişimcimizin daha çok ve kaliteli üretmek arzusunun yanı sıra, ürettiği mala pazar bulma becerisi de her türlü takdire değer bir gelişmedir." diyerek, Türkiye özel sektörünün bu başarısında, istikrarlı ve akılcı bir politika uygulayan hükümetin büyük payı olduğunu ileri sürdü.

 

Türkiye'nin yükselişine paralel olarak, şehirlerin de küresel ölçekte yepyeni modellerle yükseldiğini ifade eden Kaleli, "Bir 'dünya kenti' olan Konya'nın da üreterek yükseliyor olması, ülkemiz adına büyük bir kazançtır. Konya, bu başarıyı; derin kültürü, üretim gücü, ürün kalitesi, girişimci ruhu ve en önemlisi ortak hareket ile yakalamıştır. Şüphesiz bu gelişmede uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar kadar, en büyük etken; istikrar olmuştur. Türkiye insanı sadece liderlik beklemiyor. İnsanımızın esas beklediği şey, önlerindeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu engeller kaldırıldığında nelerin başarıldığı ortadadır. Daha 10 yıl önceye kadar IMF'nin kapısından ayrılmayan Türkiye 'devlet insan için vardır' anlayışının hâkim olmasıyla; 2023'de Dünya'nın en büyük 10. Ekonomisi olma hedefini ortaya koyabilmiştir. Bu hedef; ülkemiz insanına olan güvenin, istikrarın, aktif dış politikanın sonucudur." dedi.

 

İSO'nun İlk 500'de 9 ve ikinci 500'de 15 olmak üzere 24 firmayla temsil edilmesinin, Konya sanayisinin, ticaretinin ve tarımının gelişmesini gösterdiğini belirten Kaleli, "Bu kurumsallaşma ile birlikte stratejik hedeflere daha kolay ulaşılabileceğini göstermesi açısından üzerinde durulması gereken önemli bir konu ve örnektir. Bir işte hedef, istek ve azim olmazsa, başarı da olmayacaktır. Konyalı sanayicilerimizde bu istek, azim ve hedef vardır. Konya üretimini sadece yurt içinde değerlendirmeyen, yurt dışında da Türkiye'yi gururla temsil eden bir ildir. Firmalarımız ürettikleri katma değerin yanı sıra, sağladıkları istihdamla, ilimizin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkı yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Tarım stratejik önemini göstermiştir

İSO'nun açıkladığı liste içerindeki Konyalı 24 firmadan 14 tanesinin tarım ve tarıma dayalı sanayi kuruluşu olmasının Konya sanayisi için, tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini kaydeden Kaleli "Nüfusunun çoğunun geçimini tarım ve tarıma dayalı sanayiden kazandığı Konya, ülkemizde olduğu kadar yakın ülkeler arasında da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Devam eden ve hedeflenen projeler bitirildiğinde Konya, üretim kapasitesiyle birlikte, bunların sanayi ürünü olarak ihracında da önemli bir merkez olacaktır. Ortak akıl ile birlik ve beraberliğimizi koruyarak Ülke olarak, Konya olarak 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tamdır. Konya sahip olduğu üretim kültürü, sanayi alt yapısı ve girişimcilik ruhuyla bu listeye daha çok firmayla girecek potansiyele sahiptir. İSO İlk 1000 sıralamasına girerek, bu hedefe büyük katkı yapan firmalarımızın başarılarının artarak devam etmesini diler, yöneticilerini ve personelini tebrik ederim." diye belirtti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir