• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...

DİYARBAKIR- Diyarbakır iş camiası temsilcilerinin girişimleriyle oluşturulan Diyarbakır İş Konseyi'nin Ağustos Ayı toplantısı paydaş kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar'ın dönem sözcülüğünü yaptığı toplantıda, kentin başta ekonomik ve sosyal sorunları olmak üzere, altyapı, sanayi ve ticari problemleri ele alındı. Kurumlar arası kolektif bir çalışmayla mevcut sorunlara çözüm yolları aranarak, üretilen çözümlerin ilgili makamlara iletilmesi ve sürecin takip edilmesi, konseyin başlıca görevleri olarak belirlendi.

 

Ayrıca toplantıda Organize Sanayi Bölgesi'nin genel sorunları görüşülerek, bedelsiz arsa tahsisiyle ilgili mevzuat belirsizliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

 

Bunun yanı sıra projesi devam eden Tekstil Kent ile ilgili sürecin hızlı yürütülebilmesi adına iş konseyi üyesi olan DTSO, GÜNTİAD, DİSİAD ve DESOB'tan oluşan bir komisyonun kurulması ve projenin biran önce hayata geçirilmesi için yine projenin paydaşları olan Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa çalışma kararı alındı.

 

Binlerce sanayici, tüccar ve işadamının temsiliyeti ile oluşturulan iş konseyinin başlıca amacının ise Diyarbakır'ın ekonomik sorunlarını masaya yatırarak ortak çalışmayla çözüm yolları üretmek olduğu belirtildi.

 

Diyarbakır İş Konseyi paydaş kurumlar listesi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu, Ortadoğu Sanayici Genç İş Adamları Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği, Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği, Temizlik ve Sosyal İşverenler Derneği, Güneydoğu Tekstilci İş Adamları Derneği, Diyarbakır Mermerciler Derneği, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Organize Sanayi İş Adamları Derneği, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği, Diyarbakır İş Kadınları Derneği. (Emrullah Araz - İLKHA)