• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
PYD`nin baskısından kaçan 260 kişiyi En Nusra rehin aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
PYD ile En Nusra arasında devam eden çatışmalar bölge halkını olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.
 
Bölgeden aldığımız son bilgilere göre özellikle Rojava`nın Afrin ve Kobani merkez ile köylerinden kaçarak Irak Kürdistan`ına geçmek isteyen insanları taşıyan 6 otobüslük bir konvoyun En Nusra tarafından rehin alındığı bildirildi. 

PYD`NİN BASKISINDAN KAÇTILAR EN NUSRA`YA REHİN ALDI
PYD`nin bölge halkına yönelik baskısı ve bölgede yaşanan çatışmalar ile son kimyasal saldırı sonrası Suriye olması muhtemel bir dış müdahale durumundan dolayı bölgeden kaçmak isteyen insanlar çoluk çocuk evlerini terk ediyor.
 
Afrin ve Kobani merkez ile köylerinden kaçan 260 kişiyi taşıyan 6 otobüslük konvoy da Irak Kürdistan`ına geçmeye çalışırken En Nusra tarafından alıkonularak bilinmeyen bir yerde tutulduğu belirtiliyor.

PYD`NİN KAÇIRDIĞI İSMAİL`İN HAYATINDAN ENDİŞE EDİLİYOR
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Qamışlo`da PYD tarafından kaçırılan Nubar İsmail`den hala bir haber alınamıyor. Ailesi İsmail`in hayatından endişe ediyor.

Cıvana Tevgera Xorte Kürd Derneği üyesi olan Nubar İsmail, Barzani`ye yakınlığıyla bilinen Yekiti Partisi sekreteri, Hemé İsmail`in kardeşi olduğu belirtiliyor. PYD`nin önce kaçırılan kişinin ellerinde olmadığını inkar etse de daha sonra ellerinde olduğunu itiraf ettiği ancak kaçırılma sebebini henüz açıklamadığı bildirildi.
(Mahmut Özsoy / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir