• DOLAR 32.504
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2486.831
  • ...
İngiltere ve ABD`den Flaş Suriye Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, "İngiltere kimyasal silah kullanan Suriye`ye orantılı bir karşılık vermeyi planlıyor" denildi.

İngiltere, Suriye`ye olası askeri müdahale için acil durum planını hazırlıyor.

İngiltere Başbakanlığı, ordunun acil durum planının görüşülmekte olduğunu bildirirken, her türlü karşılığın orantılı, uluslararası hukuka uygun ve yasal çerçevede olacağını kaydetti.

Tatilden dönen İngiltere Başbakanı David Cameron`ın bugün, İngiliz Parlamentosu`nu Suriye`yi görüşmek için toplanmaya çağırması bekleniyor.

Cameron yarın ise bakanlar, üst düzey askeri yetkililer ile istihbarat yetkililerinin katılacağı ve Suriye konusunun ele alınacağı Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

Bu arada, İngiltere Savunma Bakanlığı, jetlerin Kıbrıs`taki üsse konuşlanması için Kraliyet Hava Kuvvetleri`nin tatbikatının ertelendiğini açıklandı.

HÜRRİYET`İN HABERİNE GÖRE ABD VURMA TARİHİ VERDİ

NBC News`a konuşan üst düzey ABD`li yetkililer, Suriye`ye askeri müdahalenin "en erken Perşembe" günü düzenlenebileceğini söyledi. Aynı yetkililer, "üç gün sürecek sınırlı operasyonun" Suriye lideri Beşşar Esed`e mesaj verme amacı taşıdığını söyledi.

Suriyeli muhaliflerle Batılı ülkelerin temsilcileri arasındaki görüşmelere katılan kaynaklar ise Reuters`a yaptıkları açıklamada Batılıların Suriyeli muhalifleri birkaç gün içinde Suriye`de bazı hedeflerin vurulacağı konusunda bilgilendirdiğini söyledi. Kaynaklar operasyonun hedefinin Suriye`de bir kez daha kimyasal silah kullanımını caydırmak olduğunu söyledi.

Karşılığında muhaliflerin Batılı ülkelere bir hedefler listesi sunduğu bildirildi.

ABD ORDUSU VURMAYA HAZIR

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ise BBC`ye yaptığı açıklamada Amerikan askerlerinin Başkan Barack Obama`nın istemesi halinde Suriye`ye bir saldırı düzenleyebilecek durumda olduğunu söyledi.

Hagel, "Başkan hangi seçeneği tercih ederse etsin taleplerini yerine getirebilecek şekilde varlıklarımızı düzenledik" diye konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir