• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Bitlis'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki Kültür ve Turizm Genel Müdürleri ile kente gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bitlis Valiliğini ziyaret etti.


Arıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki 20 ilin Kültür ve Turizm İl Müdürleriyle beraber yarından itibaren toplantı yapacaklarını söyledi.


Bölgedeki hem turizm hem de kültür yatırımlarıyla ilgili yapılanlar ve yapılacak yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Arıcı şöyle konuştu; "Yine bölgemizdeki kültür etkinlikleriyle ilgili kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyelerle ortak yaptığımız yatırımlar ve etkinlikler var. Bunları gözden geçireceğiz. Bundan iki ay önce Ankara'da ilk toplantımızı yapmıştık. O toplantıdan sonra, bölgede toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar bizim için önemli. Çünkü bölgedeki kendi envanterimizi ve bundan sonraki yapılacak yatırımları yerinde görüyoruz. Toplantılarda il müdürlerimiz ve valilerimizden gerekli bilgileri alıyoruz. Bölgede yapılacakları genel müdürlerimizle değerlendireceğiz. Bakanımız Ömer Çelik, bu toplantılara önem veriyor. Onun direktifleriyle hareket ediyoruz. Buradan sonra Nemrut Krater Gölü'ne gideceğiz. Ahlat ilçemizi ziyaret edeceğiz. Bitlis'te de temaslarda da bulunacağız. Bölge milletvekilleriyle temas içindeyiz. Onlarında bu bölge için talepleri var. O talepleri de hep beraber değerlendireceğiz. Bu toplantılarla bölgeye yatırımların daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planlıyoruz."


Valilik ziyaretinin ardından Arıcı, kent merkezindeki tarihi camilerde incelemelerde bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir