• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Meram sulama 5. etap başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-KOSKİ (Konya Su Ve Kanalizasyon İşleri) Genel Müdürlüğü, her yıl düzenli olarak Meram'ın yeşil dokusunu korumak için gerçekleştirdiği ve bu yıl ilkini 10 Mayıs 2013'te başlattığı Meram Çay Sulama uygulamasının 5. etabını 29 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirecek.

 

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Meram'ın yeşil dokusunu sürdürebilirliği için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Meram Çay Sulama uygulamasında bu yıl hedefin 3 bin dekar alanın sulanması olduğu belirtildi.

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Her yıl düzenli olarak Meram'ın yeşil dokusunun sürdürülebilirliği için Meram'a 110 bin metre beton kanallar vasıtası ile Altınapa Barajı'ndan sulama maksatlı su verilmektedir. Toplam 26 mahallemizde gerçekleşen Meram Çay Sulama uygulamasının ilk etabı 10 Mayıs 2013'te başlamış, ihtiyaç olan dönemlerde de devam etmiştir. En son 4. Etabı 27 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen sulama uygulamasının 5. Etabı 29 Ağustos Perşembe günü yapılacaktır. Bu yıl sulamadaki hedef 3 bin dekar alandır.

 

Su tasarrufunun bilincinde olan su abonelerimizin sulama için gerekli bahçe düzenlemesini yapmaları ve sulama esnasında bahçelerinde olmaları, hem su israfını önlemek; hem de ürün kalitesi açısından önemli etken olacaktır." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir