• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Şanlıurfa Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Toplu taşımadaki araç filosunu genişleten Şanlıurfa Belediyesi, 25 yeni otobüs alım ihalesini gerçekleştirdi. İhale ile alınacak 25 otobüsle birlikte Şanlıurfa Belediyesinin toplu taşımadaki araç sayısı 104'e ulaşmış oluyor.

Şanlıurfa Belediyesi'nin kiraladığı toplu taşıma araçlarıyla birlikte toplu taşımadaki araç sayısının 250 olduğu bildirildi. Bu arada belediyenin troleybüs çalışması da devam ediyor. Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü hattını bir birine bağlayan troleybüs çalışmasını hatırlatan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ulaşım sorunun kentin en önemli sorunu olduğunu söyledi.

Belediye Encümen Salonunda 25 otobüs alım ihalesine başkanlık eden Fakıbaba, bu sorunu da çözeceklerini belirtti. Dört firmanın katıldığı 25 toplu taşıma otobüs ihalesini değerlendiren Fakıbaba şunları söyledi: "Urfa'nın en önemli probleminin başında ulaşım geliyor. Bu bağlamda 2 yıldır çok önemli çalışmalar yapıyoruz. 25 otobüsle birlikte araç filomuzun sayısı 104 olacak. Kiraladığımız araçlarla da sayımız 250 oluyor. Gerçekten çok önemli bir sayıdır. Zaten biz sadece otobüs bağlamında da toplu taşıma aracını düşünmüyoruz. Haliliye, Eyübiye ve Karaköprü'yü de birbirine bağlayan troleybüs çalışmamızda devam ediyor. İnşallah bu araçları da filomuza kattığımızda daha konforlu bir ulaşımı Urfa halkına sağlamış olacağız." (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir