• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Libya hükümetine Musa Sadr çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
LİBYA - Kaddafi`ye muhalif olan ve Libya`daki büyük aşiretlerden biri olan Tobo aşiretinin lideri İsa Abdulmecid`in Musa Sadr ve arkadaşlarının sağ olduğunu ve şu an Libya`da bir hapishanede olduklarını söylemesi Sadr ailesini harekete geçirdi.
 
Bu gelişme üzerine ailesi, kayıp imamı bulabilmek için resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulundu.
 
Babasını tekrar görebileceği ümidini taşıyan, kayıp Musa Sadr`ın oğlu Sadrettin Sadr, Libyalı yetkililerden babasının bulunmasını talep ettiğini ancak şimdiye kadar bir sonuç elde edemediğini ifade etti.
 
Konuyla ilgili olarak Lübnan`daki basın kuruluşlarına konuşan Musa Sadr`ın oğlu Sadrettin Sadr, Libya`daki yeni yönetimin babasının ve arkadaşlarının bulunması noktasında siyasi bir irade sergileyemediklerini dile getirdi. Sadr, yeni yönetimin öncelikli hedefleri arasında, babasının ve 2 arkadaşının, özgürlüklerine kavuşturulup, ülkelerine sağ salim dönmelerinin sağlanması olması gerektiğini söyledi.
 
Lübnan Şii Emel Hareketinin kurucusu Musa Sadr ve 2 arkadaşı, 1978 yılında Libya hükümetinin daveti üzerine, Libya`ya gitmiş ve kendilerinden bir daha haber alınamamıştı. Libya yönetimi Musa Sadr ve arkadaşlarının Libya`ya hiç gelmediklerini iddia etmişlerdi. (Zafer Birikli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir