• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Direnişe Karşı Cephe Aldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (HÜR-DER) Genel Sekreteri İbrahim Gökdemir, son günlerde Ortadoğu ülkelerinde yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Gökdemir, İslam coğrafyasında ve özellikle Ortadoğu bölgesinde tahakküm eden emperyalist güçlerin mazlum halklara yönelik baskı, zülüm ve katliamlarının artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Gökdemir, "Emperyalizmin ve Siyonizm`in kontrolünde yıllarca beslenen ve desteklenen kukla yönetimlerin, diktatörlerin ve kralların, Tunus`la başlayan süreçte, özgürlük ve onur isteyen halkların uyanış ve direniş iradesine karşı tüm güçleri ile cephe aldıkları görülmektedir. Tunus, Mısır, Libya, Yemen, Bahreyn ve Suriye`de yaşanmakta olan İslami uyanış hadiseleri, zalim ve zorba yönetimlere başkaldırmanın yanında emperyalist güçlerin İslam coğrafyasında oynadıkları oyunları ve ikiyüzlülüklerini de açığa çıkartma bakımından önem arz etmektedir" dedi.

Gökdemir, Irak ve Afganistan işgali sürecinde olduğu gibi Birleşmiş Milletlerin kararlarını meşru kabul ederek Libya harekâtını savunan hükümetin, emperyalist batılı güçlerin yanında yer aldıklarını belirterek, İslam ümmetinin zalim ve despot batı emperyalizmine karşı durması gerektiğini vurguladı.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir