• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Urfa müze şehri oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen Haleplibahçe Parkı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 civarında olduğu görüldü.

Haleplibahçe Park içerisinde 2 bin kişilik amfi tiyatronun yanı sıra yürüyüş yolları, birbirinden estetik sanat yapıları, süs havuzlarının yer alacağı 120 dönümlük alanda park yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haleplibahçe'de Kültür Turizm Bakanlığına belediyenin tahsis ettiği 60 dönümlük alanda müzelerin de tamamlanmasıyla o bölgenin Şanlıurfa'nın cazibe merkezi olacağını dile getiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, hemen yan tarafında Kızılkoyun mağaralarının da ortaya çıkartılmasıyla Balıklıgöl platosunun daha güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Fakıbaba, "Arkeoloji Müzesi, Edessa Mozaik Müzesi ve iki müze arası Arkeo Park'ın oluşturulacağı Haleplibahçe'deki bu projelerin, 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor. Mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde 25 bin metrekarelik kapalı alanda 3 katlı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Haleplibahçe'de ortaya çıkan mozaiklerin yerinde sergilenecek. Belediyemizin de burada Arkeoloji Araştırma Merkezi ve Çok Amaçlı Tanıtım Merkezi, Amfitiyatro, Kültür ve Sanat Merkezi, Hediyelik eşya reyonları, kafeterya, rekreasyon alanı ve otopark projeleri yer alıyor" dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir