• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Barbaros Hayrettin Paşa Parkı yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan ve genç nüfusuyla da dikkat çeken Bağcılar, yeni park, yeşil alanlar ve spor merkezlerine kavuşuyor.

 

İlçe sakinleri günlerinin önemli bir bölümünü inşa edilen yeni parklar, bahçeler ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı merkezlerde geçiriyorlar. Öğrenciler ve çocuklar da inşa edilen veya yenilenen park ve spor merkezlerinde fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan aktivitelere katılıyorlar.

 

Barbaros Mahallesi'ndeki beş dönümlük alana hâkim olan Barbaros Hayrettin Paşa Parkı'nın yenilenmesi ile ilgili proje hayata geçirildi. Yenilenen parkta, ilçe sakinlerine yönelik kullanışlı bina, çevre düzenlemesi, spor ve çocuk oyun alanları da bulunacak.

 

Kılavuz taşlarla yenilenen parkın zemininin genel görünüşü de göze hitap ederken, aynı zamanda görme engellilerin de rahatça vakit geçirebilmelerine imkân sağlayacak. Çevre duvarları yenilenen ve 300 metrekarelik piknik alanına da sahip olan park, ilçede ilk kez kullanılan renkli ve kullanışlı korkuluklarla donatılıyor.

 

Bağcılar'da ilk kez bir parka konulacak olan ipli tırmanma grubu da çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak. (Selman Tuğrul-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir