• DOLAR 32.494
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2496.35
  • ...
Diyarbakır Barosu'ndan B.Ç kararına itiraz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu Kadın Hakları, Danışma ve Uygulama Merkezi Genel Koordinatörü Av. Keziban Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, Genç Cumhuriyet Başsavcılığının akıl ve ruh sağlığı nedeniyle, kendisini savunamayacak durumda olan mağdurenin rızasının bulunup bulunmadığına bakmaksızın yasal olarak soruşturmayı derinleştirmesi gerekirken verdiği "Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı" ile hukuka açıkça aykırı bir karara imza attığı belirtildi.

"Olayın üstü örtülmüştür"
Yılmaz yaptığı açıklamada olayın üstünün örtüldüğüne dikkat çekerek, "Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın B.Ç. için akıl ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak durumda olduğu yönündeki tespitine rağmen rızanın, hukuka uygunluk sebebi olduğu biçimindeki gerekçesi Diyarbakır Barosu tarafından anlaşılmaz bulunmuştur. Genç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilmiş Kovuşturmaya Yer olmadığına Dair Karara bakıldığında; yine dosyada yeterli araştırma ve inceleme yapılmadığı, gerekli hassasiyet gösterilmediği anlaşılmış ve dahası failin kim olduğu hakkında hiçbir araştırma yapılmadan olayın üstünün örtülmüş olduğu görülmüştür" dedi.


"Karara itirazda bulunduk"
Verilen karara Diyarbakır Barosu olarak itirazda bulunduklarını söyleyen Av. Keziban Yılmaz, "Daha iki ay önce Bingöl'de E.A. isimli çocuğun 2011 yılında 8 uzman çavuşun cinsel istismarına maruz kaldığı olayın izleri hala zihinlerde yerini korurken, B.Ç olayında da yapılan hukuksuzluk kamuoyu vicdanını derinden yaralamış ve adalete olan inancı sarsmıştır. Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vermiş olduğu hukuka ve yasalara aykırı kararın bozulması için karara karşı Diyarbakır Baro Başkanlığı olarak, Muş Ağır Ceza Mahkemesi'ne İtirazda bulunduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadelerine yerdi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir