• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Solhan Çağrı-Der Ramazan Ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan Çağrı Der, Ramazan Ayında yaptıkları çalışmaları raporlaştırdı. Bu mübarek ayda yapılacak hayırların sevabının çok daha fazla olacağı kanaati ile muhtaç aileleri sevindirmek amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunulduğu ifade edilen raporda, "Ramazan boyunca yapılan ayni ve nakdi yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelerin sevindirildiği belirtildi.

Raporda yapılan bazı faaliyetler şöyle sıralandı:
"- Ramazana ayı içerisinde 33 mağdur aileye hayırsever vatandaşlar tarafından derneğimize teslim edilen gıda paketleri ulaştırıldı.

- Bu ay içerisinde derneğimize nakdi yardımda bulunan hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan 43 gıda paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

- Toplamda 76 aileye ulaştırılan gıda paketleri ile mağdur ailelerin hayır duaları alındı.

- Solhan Çağrı Derneği olarak yaptığımız yardım faaliyetlerinden dolayı varlıklı hayırseverlerin bizden ihtiyaç sahipleri ailelerin isimlerini istemeleri sonucu verdiğimiz listeden 42 aileye gıda yardımı, 15 aileye ise ayakkabı yardımı yapılmasına aracı olundu.

- Dernek olarak her hafta ortalama iki gün olmak üzere çeşitli kesimlerden 700`ü aşkın vatandaşımızla iftarda bir araya geldik.

- Dernek yardım komisyonumuz tarafından Ramazan ayı boyunca muhtaçların tespiti için haneler dolaşılıp bire bir yapılan görüşmeler ve farklı kesimlerde alınan görüşler neticesinde muhtaçlar listesi oluşturuldu.

- Ramazan ayında vatandaşlarımızın Ramazan ayı ve oruç ile ilgili bilgi sahibi olmaları için kitapçık dağıtıldı.

- İtikaf sünnetinin tekrar yaygınlaşması için üye ve gönüllüler arasında programlar yapılıp bu bilincin yeniden oluşturulmasına katkı sağlandı."

Raporda son olarak, "Solhan Çağrı Derneği olarak gerek gıda temininde ve gerekse bu gıda paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyor ve varlıklı hayırseverlere sesleniyoruz: Biz bu yardımları yalnız başımıza yetiştiremiyoruz ve yükümüz ağır. Bize başvuru yapan mağdurların tümünün ihtiyaçlarını karşılamak için gelin tanıdığınız veya tanımadığınız aileler için el ele verip bir nebze de olsa yardımcı olalım ve onların hayır dualarını alalım. Çünkü mazlumun yaptığı duayı rabbimiz geri çevirmez. Allah`u teala şöyle buyuruyor: "Gerçek şu ki, sadaka veren erkekler ile sadaka veren kadınlar ve Allah`a güzel bir borç verenler; onlar için kat kat arttırılır ve `kerim (üstün ve onurlu)` olan ecir de onlarındır." (Hadid Suresi / 18)" ifadelerine yer verildi. (Behçet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir