• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Karakoyun Projesi'nin çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi, Karakoyun Deresi'nden Fırat'ın suyunun akmasını hedefleyen projesinin çalışmalarına devam ediyor.


2013 yılının ilk ayında ihalesi yapılan ve 28 Ocak'ta da yer teslimi gerçekleştirilen Karakoyun Deresi peyzaj çalışmaları yaklaşık 20 dönümlük bir alanı kapsıyor. Karakoyun Deresi üzerinde bulunan Hızmalı Köprü ve Millet Köprüsü arasında yoğunlaşan çalışmaların, başladığı günden itibaren 270 günde tamamlanması hedefleniyor.


Şanlıurfa Belediyesi'nin Karakoyun Deresindeki 20 dönümlük peyzaj çalışmasına 2 milyon 753 bin 584 lira harcayacağı bildirildi.


Üzerinde Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü ve bir adet su kemeri bulunan Karakoyun Deresi'nde yapılacak peyzaj çalışmaları içerisinde, aydınlatma, kamelyalar, yürüyüş yolları, kafeteryalar, yöresel bitkiler ve çiçeklendirmeler de yer alacak.


Karakoyun Deresi üzerinde mevcut olan 2 tarihi köprü ve bir de tarihi su kemerine ek olarak karşıdan karşıya geçmek için tarihi dokuya uygun 2 adet çelik köprü de yapacak. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir