• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
`Tesettür Müminlerin Gasp Edilmiş Bir Hakkıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hak ve Özgürlükler Platformunun başlatmış olduğu Tesettür Seferberliği kapsamında platforma üye derneklerden Hira-Der`de tesettür konulu bir seminer verildi.

Dernek binasında Genel Başkan Yardımcısı Molla Şehmus Emlük` ün verdiği seminerde, Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Hira-Der` in tesettür seferberliğine destek verdiğini ve bu seferberliğin birçok yerde yankı bulduğunu söyledi.

Allah-u Teâlâ` nın nasıl namazı, orucu, hac ve cihadı farz kılmışsa aynı şekilde kadın ve erkeğe de örtünmeyi (tesettürü) farz kıldığını belirterek, "Bizler de bu emri yerine getirmekle mükellefiz." dedi.

Tesettür Emri Müminlere Hitaptır
Nur 31 ve Ahzab 59 ayetlerini açıklayarak tesettür emrinin sabit olduğunu, tesettür ve Allah`ın diğer emirlerinin müminlere hitap olduğunu ve Allah`ın muhatabının müminler olduğunu dile getiren Emlük, "Allah ve Resulünün bir konuda emir verdiğinde mümin erkek ve kadınların buna teslimden başka tercihleri olamaz."şeklinde konuştu.

Tesettürün müminlerin gasp edilmiş bir hakkı olduğunu ve bunun sürekli işlenerek bu hakkın geri alınması gerektiği üzerinde duran Emlük, "Her platformda ve her şartta tesettür anlatılmalıdır. Herkes çevresinde tesettürün yerleşmesi için tebliğ çalışması yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Ahlaksızlığı Yaygınlaştırmak İstiyorlar
Peygamberin ümmetine iki tehlikeli bir şey bırakıldığını ve bunların dünya ve kadın olduğunu söyleyen Emlük, küfür ehlide sürekli olarak kadını kullanıp ahlaksızlığı yaygınlaştırmaya çalıştığını vurguladı.

Tesettüre uygun olmayan örtünme şekillerinin tesettür olmadığını modaya kapılarak yapıldığını ve bu oyuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Emlük, İslam düşmanlarının, tarih boyunca Müslüman bayanın iffet ve namusunu ayaklar altına almak ve İslam âlemini bu yolla çökertmek istediklerini ifade etti. Emlük, "İslam düşmanları sürekli ahlaksızlığı yaygınlaştırarak kadınların giyim, kuşamını yozlaştırarak Müslüman toplumu içten yıkmaya çalışmışlardır. Bugün de bilinçli ve planlı bir şekilde gayrı ahlaki kıyafetler teşvik edilerek Müslüman kadınların İslami kıyafeti terk ederek gayri İslami ve gayri ahlaki bir kıyafet yaygınlaştırmaya çalışmaktadırlar."şeklinde konuştu.

Nur 31 ve Ahzab 59 ayetlerinin emirlerinin kıyamete dek tüm müminlere şamil olduğunu, bayanlar gibi erkeklerin de aynı şekilde tesettüre uygun geniş kıyafetler giymekle mükellef olduklarını söyledi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24491.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24490.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24489.jpg

Veysi Demir, Veysi Rüzgâr-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir