• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Savaş Durumunda Rusya Esed`i Yalnız Bırakacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya, Suriye`deki kimyasal saldırıdan sonra artan "müdahale söylentilerin" üzerine "savaş çıkarsa biz kimseyle savaşmayız" şeklinde açıklama yaptı. Rusya`nın bu açıklaması Beşar Esad`ı zor durumda bırakacak; çünkü Esad başta Rusya olmak üzere destekçilerine güvenerek istenen adımları atmıyordu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov`un, dün yaptığı "Rusya müdahale oldu diye kimse ile savaşa girmez" şeklindeki açıklamalar "müdahaleye örtülü onay" olarak da yorumlandı.

Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, İngiltere`nin "Suriye`ye BM kararı olmaksızın müdahalede bulunulabileceği" yönündeki sözlerinin de sakıncalı olduğunu dile getirmişti.

Lavrov, dün ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile de görüştü. Müdahaleyi anlamsız ve yersiz olarak ifade eden Lavrov, "Rusya, Suriye`ye müdahale oldu diye kimse ile savaşa girmez" dedi.

Lavrov`un bu sözleri, Suriye`ye yapılacak bir müdahaleye örtülü onay gibi yorumlandı.
Moskova`da, Suriye`deki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenleyen Lavrov, "Suriye`ye BM kararı olmaksızın dış müdahale olursa Rusya buna askeri karşılık vermeye hazır mı?" sorusuna, "Rusya, Suriye`ye askeri bir müdahale olması durumunda bile kimseyle savaşma niyetinde değil" cevabını verdi.

Lavrov, NATO`nun Suriye`ye askeri operasyon yapabileceği söylemlerinin son derece tehlikeli ve endişe verici olduğunu belirterek,"Batılı mevkidaşlarım, Suriye`deki iç savaşı çözmeye çalışmadan, mezhepler arası ve etnik problemlere çözüm getirmeden dış müdahale açıklamaları yapıyorlar. `Planınız nedir?` diye sorulduğunda, kapsamlı bir cevap vermiyorlar` dedi.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir