• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
HÜR-DER Mısır ve Suriye`deki katliamları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Batman Şubesindan yapılan yazılı basın açıklamada Mısır ve Suriye`deki katliamlar lanetlendi.

 

Müslüman halkların, bir asırdır emperyalist güçlere karşı verdiği mücadelenin en kanlı ve zalim dönemini yaşadıkları belirten açıklamada, "Bilhassa Siyonist İsrail temelli Amerika, Rusya ve Batılı güçlerin oluşturduğu Emperyalist bloğun Ortadoğu`da oluşturdukları kukla diktatörlerin eliyle yapmış oldukları zulüm ve kan dökücülükleri son hadde varmıştır. Siyonist temelli Emperyalist güçlerin desteği ile Ortadoğu`daki Müslüman halkların kendilerini yönetme hakları, kanlı diktatörler tarafından zalimane bir şekilde alaşağı edilmekte, binlerce Müslüman katledilmekte, on binlercesi vurulmakta ve zindanlara atılmaktadır" dedi.

 

Savunmasız insanların kurşun ve bombalarla öldürülmesi yetmediği gibi binlerce çocuk, kadın ve savunmasız insanın, kimyasal silahlarla katledildiği ifade edilen açıklamada, zalim kukla diktatörler tarafından Müslüman halkın kanının oluk oluk akıtıldığı kaydedildi.

"Zorbalar tarafından dökülen kanlara kimyasal silahlarla eklendi"
Suriye`de savunmasız Müslüman halkın kimyasal bombalarla zehirlenerek binlerce çocuk, kadın, yaşlı insanın hunharca katledildiği hatırlatılan açıklamada, "Bugüne kadar Müslüman coğrafyasında diktatör zorbalar tarafından dökülen kanlar yetmiyormuş gibi şimdi de zorbalığın en üst sınırı olan kimyasal zehirlerle katliamlar yapılmıştır. Bu nedenle Suriye, Suriye Kürdistan`ı, Mısır, Filistin ve Miyanmar olmak üzere Müslüman halklara karşı girişilen her türlü baskı, şiddet, zulüm ve zorbalığı lanetliyoruz. Müslüman halkları hunharca katleden, katledilmelerine sebep olan başta Siyonist İsrail olmak üzere Amerika, Rusya ve Batılı emperyalist kâfir güçleri ve onlara uşaklık yapan Ortadoğu`da iktidar sahibi tüm diktatörleri Kahhar olan Allah`ın laneti ile lanetliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

"Müslümanların kan içici zalimlere karşı birlikte hareket etmesi lazım"
Müslümanların, Müslüman halklar üzerinde oynanan hainane ve zalimane oyunlara karşı uyanık olmaya davet edildiği belirtilen açıklamada, "Emperyalist kâfirlerin Müslüman halkları milliyet ve mezhep farklılıkları ile birbirine düşürerek hâkimiyetlerini sürdürme isteklerine karşı basiretli ve uyanık olmaya davet ediyoruz. Basiretli Müslüman halkımızın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, kan içici zalim güçlere karşı birbirine kurşunla birleştirilmiş bir bina gibi bağlanmalarını temenni ediyor, Selahaddin Eyyubi gibi kahramanların bu ümmeti birleştirerek çağdaş Haçlı Güçlerini ve Tapınak Şövalyelerini bu topraklardan atmalarının yakın olduğuna inanıyoruz. Allah`ın yardım ve desteği ile zalimlerin nasıl bir devrilişle devrilecekleri elbette çok yakındır" denildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir